20-годишният Кристиян Бойков е освободен от ареста с най-леката мярка

...
20-годишният Кристиян Бойков е освободен от ареста с най-леката мярка
Коментари Харесай

Адвокатите на Кристиян Бойков ще обжалват дори най-лекото наказание

20-годишният Кристиян Бойков е освободен от ареста с най-леката мярка " подписка ". Оказва се, че осведомителната система на Национална агенция за приходите не е част от сериозната инфраструктура.

Информационната система, от която нелегално са копирани персоналните данни на милиони хора, не е част от сериозната инфраструктура. Това е повода да се промени обвиняването в по-леко, което е и по-леко наказуемо.

Кристиян е с чисто правосъдно минало, което значи, че даже съдът да го признае за отговорен, наказателната му отговорност ще бъде сменена с административно наказване - санкция от 1000 лв..

Малко след освобождението му, неговият юрист разяснява, че Кристиян е почтен и даже да му бъде наложено най-лекото наказване, те ще го апелират.
Любен Казанлиев, юрист: Кристиян е освободен, той е при нас, правната подготовка на действието е изменена, само че той продължава да е упрекнат заради което не можем да разясняваме доста. Ние ще се борим до последно тъй като считаме че той е почтен, тъй като и най-ниското наказване планувано в закона - считаме, че не е относимо към него, то ще му нанесе прекомерно огромна щета в професионален проект в бъдеще. Поради това той не може да си разреши да бъде упрекнат в съд и да не се отбрани съответно. Георги Янков, търговски шеф на компанията шеф: Ще върнете ли Кристиян на работа, господин Янков? - Честно казано да, не знаем по кое време. Това зависи от чисто процесуалния ход на нещата. Засега просто сме щастливи, че сме дружно и не е в ареста.
Защо осведомителната система на Национална агенция за приходите не е сериозна инфраструктура излиза наяве от писмо, което Национална агенция за приходите е изпратила по искане на Софийската градска температура. В писмото от Агенцията са описали, че тя не е сериозна, защото не дава отговор на условията по Наредбата за сериозна инфраструктура.

От Национална агенция за приходите са написали, че има предложение до Министерство на финансите тази система да бъде сериозна, само че това по този начин и не се е случило.

Система, в която се съхраняват нашите персонални данни, тези за нашите налози и осигурителни вноски не е сериозна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР