20-годишният Бен Шелтън направи сериозна заявка, че през следващите години

...
20-годишният Бен Шелтън направи сериозна заявка, че през следващите години
Коментари Харесай

Световният №70 за Шелтън: 2 избухвания в Шлема и абсолютно празен сезон; не съм виждал това

20-годишният Бен Шелтън направи сериозна поръчка, че през идващите години ще се откри като един от водачите в ATP Тура, откакто доближи до финалната четворка на US Open. Младокът единствено допреди една година играеше тенис съвсем единствено на колежанско равнище и беше отвън топ 500 на света, само че впечатлява още при първата си цялостна година при професионалните и се показа също толкоз сполучливо и на Аустрелиън Оупън където беше 1/4-финалист.

Същевременно американецът надалеч не играе по този начин добре отвън конкуренциите в Шлема и е спечелила едвам 8 от общо 20 мача в останалите надпревари, като в никакъв случай не е записвал поредни победи в тях. Изглежда всичко това изненадва доста съществено международния номер 70 Куентен Алис, който разгроми Шелтън с 6:2 6:3 на старта в Окланд през месец януари и явно не е останал впечатлен от качествата на левичаря:

" Ако някой ми беше споделил, че Шелтън ще доближи 1/4-финал и 1/2-финал в Шлема още тази година, то щях да му кажа, че това е безусловно невероятно. Изключително сюрпризиран съм от тези негови резултати, тъй като сезонът му беше безусловно празен, в случай че изключим тези два шампионата.

Той не реализира нищо на надпреварите от по-ниско равнище и не мисля, че е спечелил даже два следващи мача в тях. Бих споделил, че тук по-скоро става въпрос за две експлоадирания, в сравнение с за някаква причинност. Не знам дали в миналото сме виждали някой да прави толкоз слаб сезон и в същото време да реализира два толкоз мощни резултата на " мейджър " равнище.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР