20-годишният Айкут Исмаилов е тазгодишният носител на стипендията „Лука Бекяров,

...
20-годишният Айкут Исмаилов е тазгодишният носител на стипендията „Лука Бекяров,
Коментари Харесай

20-годишният Айкут Исмаилов е тазгодишният носител на стипендията „Лука Бекяров“

20-годишният Айкут Исмаилов е тазгодишният притежател на стипендията „ Лука Бекяров ", която „ Еврофутбол " дава за седма поредна година. Това стана ясно на стилна гала, състояла се на 21.11.2019 година в столичната изложба „ Сезони ". Шуменецът е третокурсник във факултет „ Компютърни системи и технологии " на Техническия университет, София с триумф от 2-ри курс от 5,75.

Почетната грамота на Айкут бе връчена от шефовете на „ Еврофутбол " Руди Вачкова и Николаос Арсенопулос, който съобщи: „ Лука Бекяров беше извънредно добре просветен. Бих желал да Ви пожелая да бъдете въодушевени от Вашите цели, по този начин както бе Лука и дано небето бъде Вашият предел. " От своя страна госпожа Вачкова добави: „ Лука бе един младеж, който искаше да остане в България и да гради бъдеще за България, за всички нас. "

20-годишният шуменец ще похарчи сумата от 2500 лв., обезпечена от българския букмейкър, за образователни пособия, спомагателна подготовка посредством курсове и закупуването на устройства. В последните няколко месеца той е мощно заинтригуван от сферата на Game Development и счита, че стипендията ще му е извънредно потребна точно в тази тенденция. „ Благодаря ви за тази премия! Радвам се, че има такива организации, които поддържат днешната юноша и ни бутат напред ", съобщи щастливият Айкут.



Стипендиите за достижения в региона на математиката и информатиката за възпитаници в XII клас, които се отпускат от семейство Бекярови, бяха връчени господин Борис Бекяров - един от създателите на „ Еврофутбол ", съучастник и управител в компанията. Той показа: „ Чрез тези стипендии ние се допираме до най-хубавата част от българската юноша, като се опитваме да им оказваме помощ. Беше извънредно мъчно да изберем тазгодишните лауреати ".

Първата стипендия в размер на 3 000 лв. заслужи ученикът от СМГ Евгени Кайряков. Специалната поощрителна премия от 2000 лв. е за Димитър Чакъров от Математическата гимназия в Пловдив. Две са поощрителните стипендии от по 1000 лв. - на Дейвид Каменов от ПМПГ в Монтана и на Йордан Цветков от МГ в Пловдив. За първи път бе отличен и учител по математика - това е Илиана Цветкова от СМГ, която получи 3000 лв..

Конкурсите за стипендиите „ Лука Бекяров " се провеждат с професионалното подпомагане на Фондация ВСause.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР