20-годишният Алекс Димов от Карнобат, който на Задушница през 2018

...
20-годишният Алекс Димов от Карнобат, който на Задушница през 2018
Коментари Харесай

Циганинът Алекс, който прати в гроба 2 жени в Карнобат, ще лежи 5 г. в затвора

20-годишният Алекс Димов от Карнобат, който на Задушница през 2018 година умъртви две дами при нелепа злополука, ще лежи 5 години в пандиза. Това заяви пресцентърът на Окръжния съд в Бургас.

През следващите 8 години Алекс ще бъде лишен и от шофьорска брошура и няма да има право да ръководи моторно транспортно средство. Съдебната инстанция призна карнобатския ром за отговорен в това, че на 03.11.2018 година, карал с превишена скорост по ул. “Петър Берон “, в тази ситуация 90 км/ч при оптимално възможни 50 км/ч и не е подхванал ограничения, с цел да предотврати злополуката, предизвикала гибелта на Ганка и Каля. Миналата седмица Алекс призна виновността си, което му дава опция да получи по-лека с 1/3 присъда за закононарушението.

Държавното обвиняване изиска от съда да дефинира наказване в размер под междинния по отношение на Алекс. Тоест след намаляването присъдата да бъде 4 години и 8 месеца затвор при „ общ “ режим на изтърпяване, както и подсъдимият да бъде лишен от право да ръководи МПС за период от 6 години.

Частните обвинители обаче не се съгласиха със мнението на прокуратурата и желаеха наказване над междинния размер.

Делото бе гледано по реда на кратко правосъдно разследване, поради, че карнобатлията е признал всички обстоятелства, изложени в обвинителния акт и е изразил страдание.

Съдът позволи до чуване двама очевидци, по искане на юриста на Алекс, които изясниха обстоятелства и условия по отношение на личността на 20-годишния юноша.

Присъдата на Окръжния съд в Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред въззивна инстанция в 15-дневен период.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР