20-годишната Цветелина Струменова, която е в листата на чакащите за

...
20-годишната Цветелина Струменова, която е в листата на чакащите за
Коментари Харесай

История за голямото сърце на Цвети: Какво е да помагаш на другите в най-трудния ти момент

20-годишната Цветелина Струменова , която е в листата на чакащите за трансплантация на сърце създава перуки и ги подарява на заболели девойки и дами . Сблъскала се сама с казуса да нямаш коса, тя взема решение да създаде една перука, която да подари. Ще я получи 13-годишно момиче от София, което страда от плешивост - заболяване, обвързвано със загуба на коса. Каузата на Цвети от Самоков обаче бързо печели последователи и ще бъдат дарени не една, а три перуки. Цвети признава, че да направи положително я подтиква и образецът, който й дава доктор Незабравка Чилингирова, избавила живота ѝ.
 
Цвети е на 20 години. Мечтае да стане фризьорка и да има личен фризьорски салон. Прави и първите стъпки за сбъдне фантазията си, като стартира работа в салон в София. Но се разболява, прекарва три месеца в болница, оперират я, с цел да ѝ слагат пейсмейкър. Вследствие на лечениет о губи косата си, купува си перуки, които обаче се оказват некачествени. Започва от видеоклипове да се учи по какъв начин се прави перука. И съумява. Отдава й се и тя е признателна за това.
 Цвети Личен списък
Господ ми взе едно, само че ми даде гений да върша перуки и да оказвам помощ на хората . Аз съм признателна за всичко, което изживях и ми се случи, тъй като в случай че си бях в София, ходех по нощни заведения и си бях студентка, в никакъв случай нямаше да имам опцията да нося перука и по-късно да се замисля какво им е на хората, които носят. Така и да се запаля да върша. Сега виждам с други очи на живота “, споделя младото момиче.
 
Решава да направи перука, която да подари на болно момиче или жена . За концепцията си споделя във Facebook и по този начин научава за 13-годишната Александра от София, която страда от плешивост. На 20 януари момичето е имала рожден ден. Перуката, която Цвети ще направи напълно скоро, ще отиде при нея.-->
 
„ Има хора, които се нуждаят от перуки и имат опция да си купят. Но з а мен е значимо да развеселявам някой, който няма тази опция, който носи изкуствена перука и същински да го усмихна “, показва тя.
 Цвети Личен списък
Идеята на Цвети бързо печели последователи. Към идеята ѝ се причислява и нейна колежка, която също подарява една перука и тя към този момент пътува към онкоболна жена. Христина Даракева от Първомай пък ѝ изпраща пари да закупи естествена коса и да създаде още една перука.
 
Цвети признава, че образец за добрината ѝ дава доктор Незабравка Чилингирова от болница „ Света Екатерина ”, която избавя живота й:
 
„ Д-р Незабравка Чилингирова оказва помощ безкористно на хората и тя ми беше образец по какъв начин добрината на хората не би трябвало да се заплаща материално. Благодаря ѝ на тази жена! “
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР