20-годишен проблем, свързан с наводненията в района на канала, свързващ

...
20-годишен проблем, свързан с наводненията в района на канала, свързващ
Коментари Харесай

20-годишен проблем, измъчващ много бургазлии, е на път да бъде решен

20-годишен проблем, обвързван с наводненията в региона на канала, свързващ езерото „ Вая ” и „ Черно море ” в Бургас, е на път да бъде решен. Той е причина за честите наводнения в региона, залетите парцели, непроходимостта на пътя Бургас-Созопол, наводнени търговски хранилища и пространства в региона.
До в този момент неналичието на финансиране беше главната спънка за неговото решение. Сега се търси компания, която да почисти „ Вая 2 “. Областният шеф Вълчо Чолаков и каймаканинът на Енез, Турция – Елиф Чанан подписаха план, с който ще се завърши почистването на оборудването.
Той е на стойност 399 470, 42 евро, като част от тях - 221 690,32 евро  са за действия, изпълнявани от бургаската  администрация. Парите са планувани освен за почистването на канала, само че и за акции ориентирани към възстановяване на околната среда и разчистване на боклуци на други места.
Срокът за осъществяване на плана е две години. Експерти от Областна администрация Бургас, към този момент приготвят социална поръчка за избор на реализатор, който е в положение да се оправи с почистването на оборудванията, които са затлачени с разнообразни типове боклуци от години.

Пространството, което предстои за разчистване е 260 м., само че територията е с огромна ширина, а водният поток образува водно огледало със забележителна повърхност. Изграждането на път, който да обслужва дейностите на хората от региона, също е част от условията към изпълнителя.
С реализирането на плана се чака жалбите и сигналите на пострадалите в този сектор на Бургас да останат в предишното.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР