20-годишен младеж с кървящ крак беше натирен от Спешното отделение

...
20-годишен младеж с кървящ крак беше натирен от Спешното отделение
Коментари Харесай

Спешното отделение в Бургас изгони младеж с кървящ крак

20-годишен юноша с окървавен крайник беше натирен от Спешното поделение в УМБАЛ "Бургас " в крайморския град, стана ясно от възмутена обява във Facebook на неговата сестра Моника Господинова.

В последна сметка потърсилият неотложна помощ Апостол Господинов бил заставен да отиде в частна клиника, тъй като кървенето не спирало. Ето и разказът на Моника, който провокира бурни мнения в обществените мрежи.

"В 6:00 сутринта брат ми се разсънва с кървене от крайници му, който е опериран преди 6 дни, в болница в Стара Загора. Веднага тръгваме към най-близката болница - Спешното поделение в УМБАЛ Бургас. Там мед. сестра ни споделя да изчакаме, с цел да се обадят на ортопед. 10 минути по-късно се връща друга мед. сестра, която ни сподели, че ортопеда ОТКАЗВА и няма да прегледа брат ми и че би трябвало да отидем в Стара Загора при доктора, който го е оперирал ", написа възмутена сестра му.

След като не са получили съответен отговор за какво са отказали да прегледат младежа, отишли в частна болница. Според написаното в обявата прегледът и промяната на превръзката лишили не повече от 15 минути.

"И в този момент запитвам аз, в случай че нямахме опция да отидем в частна болница, какво щяхме да вършим в тази обстановка?! Да гледаме по какъв начин крайници на брат ми продължава да кърви в продължение на няколко часа, тъй като "лекар " не пожела да пристигна даже да огледа какъв е случая. А в това време той си взима заплатата, за това, че е на работа ", написа още момичето.

Апостол Господинов е претърпял тежка злополука преди близо две години край Бяла, дълго време по-късно е бил в кома. Известно време след злополуката бургазлията е бил с заплаха за живота. Близките му описаха, че до ден сегашен момчето има проблеми със здравето и постоянно им се постанова да посещават лечебни заведения.

Eкипът ни потърси отговор от болничното заведение. От лечебното заведение обясниха, че в уеб страницата им е в детайли разказано кои пациенти са незабавни и кои не са. Но към момента те не са получили писмената тъжба, защото механически това лишава време.

"Ние нямаме право да преглеждаме този пациент, тъй като няма по какъв начин този обзор да бъде регистриран. Затова той е върнат при лекаря, който го е оперирал. След като няма директна заплаха за живота, безусловно законно и с съображение Спешното поделение може да откаже обзор ", изясни Юлия Андреева, представител на УМБАЛ "Бургас ".

Според нея младежът е признат в частната болница заради простата причина, че си е заплатил. Тя призна още, че близо 90% от жалбите към тях са от подобен темперамент.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР