20-годишен младеж от карловския квартал Сушица, който се е прибрал

...
20-годишен младеж от карловския квартал Сушица, който се е прибрал
Коментари Харесай

Младеж е със съмнение за коронавирус в карловската болница, отключил диабет

20-годишен юноша от карловския квартал Сушица, който се е прибрал на 12 март от Англия, е признат в Карловската болница, защото е показал признаци на ковид . Това заяви във Facebook страницата на Община Карлово кметът доктор Емил Кабаиванов.



Кабаиванов направи изказване на страницата по отношение на приемането на втория пациент
, който, по думите му, бил в положително общо положение. Според него момчето е спазвало прецизно домашната карантина. Направената фотография на белите дробове не е открила пневмония , а резултатите от взетата проба за COVID-19 ще бъдат известни на 25 март, разгласи градоначалникът.

От изказването му излиза наяве, че пациентът е признат в Инфекциозното поделение на Карловската болница с превантивна цел, защото идва от рискова страна . В момента РЗИ - Пловдив и Районното полицейско ръководство в Карлово търсят контактните на пациента лица. Ако такива бъдат открити, ще им бъде наложена домашна карантина, прецизира Кабаиванов.  
ИЗЯВЛЕНИЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИЯ КРИЗИСЕН ЩАБ Във връзка с приемането на втори пациент в положително общо положение със...
Публикувахте от в 
Пред шефът на карловската болница доктор Христо Пелев изясни, че пациентът е бил докаран от екип на Спешна помощ непосредствено в Инфекциозното поделение, тъй  като се е върнал на 12 март от Англия. " Карантината му е съвсем изтекла, той не е вдигал температура, нито има дихателна непълнота. Няма и пневмония ", изясни доктор Пелев.

По думите му,  момчето е признато мощно интоксикирано и с доста висока кръвна захар. Оказало се, че евентуално поради напрежението, е отключил юношески диабет. Заради това в този момент лекарите от инфекциозното поделение го инжектират с инсулин .

Проведени са и съвещания с нужните експерти, защото карловската болница няма клинична пътека за лекуване на диабет.   " Взета му е проба за COVID-19, само че се чака резултатът да излезе на следващия ден. Дано бъде негативен, с цел да можем да го транспортираме в някоя от пловдивските лечебни заведения, където да получи нужното лекуване ", уточни доктор Пелев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР