20 години затвор без условни присъди и отнемане на имуществото

...
20 години затвор без условни присъди и отнемане на имуществото
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: 20 години затвор за пияни шофьори, убили на пътя

20 години затвор без условни присъди и лишаване на имуществото на пияни и дрогирани водачи предлага Българска социалистическа партия в собствен законопроект, импортиран в Народното събрание.
" Видях в новините справедливия яд на близки на потърпевши или починали при произшествия, породени от пияни и дрогирани водачи. Искат промени в Наказателния кодекс. Пиша това, с цел да ги осведомявам, че Българска социалистическа партия към този момент внесе такива промени в Народното събрание предходната седмица. Увеличаваме наказванията на 20 години отнемане от независимост. Вече да не може да има условни присъди, а единствено ефикасни ", написа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във фейсбук. 
" Предлагаме още да се лишава моторното транспортно средство вечно. Не може да пиеш, да се дрогираш, да се качиш зад кормилото и да убиваш хора. Трябва да има правдивост. Убийците на пътя да бъдат спрени, да няма повече почернени фамилии. Това, което зависи от нас, го направихме ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия.
" Драстичните в последно време случаи на ръководство на МПС след приложимост на алкохол, наркотичин субстанции или техни аналози, или без дееспособност, са знак, че е нужна смяна в законодателството за повишение на наказванията, планувани за тези и сходни действия. Промяната цели и ще докара да усилване на предварителната защита и до постановяване на ефикасни неоправдателни присъди на лицата, направили закононарушения от този жанр ", е записано в митивите на законопроекта.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР