20 години по-късно Франция отново ще има шанс да триумфира

...
20 години по-късно Франция отново ще има шанс да триумфира
Коментари Харесай

Франция победи Белгия и е на финал

20 години по-късно Франция още веднъж ще има късмет да победи със международната купа! За последно Дидие Дешан изведе с капитанската лента " петлите " в оня прославен край против Бразилия, извоюван с 3:0, а не щеш ли няколко лета по-късно Дешан още веднъж може да вдигне трофея, този път като селекционер.

Това стана факт, откакто французите победиха с 1:0 другия кандидат за купата в лицето на Белгия. Единственото попадение осъществя бранителят на Барселона Самюел Юмтити в началните минути на второто полувреме, а събитията се развиха пред погледа на президента Еманюел Макрон, който бе на трибуните на стадиона в Санкт Петербург.

" Червените дяволи " на Роберто Мартинес пък се сбогуваха с фантазията си за успех по терените на Русия. Е, остава им утехата, че ще спорят с един всред Англия и Хърватия за третото място...

Началото на мача бе положително за белгийците. Те се настаниха в половината на противника и демонстрираха самочувствие, като офанзивите им доведоха до няколко рискови центрирания пред вратата на Лорис.

Въпреки това " петлите " стояха плътно на терена и с дребни изключения, не позволяваха да се стига до кой знае какви рискове пред вратата на Юго Лорис.

Все отново в един случай вратарят на Тотнъм предотврати несъмнено попадение при удар на Тоби Алдервейрелд, който стреля рисково в ъгъла след безредие в наказателното поле.

Еден Азар също можеше да порази задачата, само че негов диагонален удар рикошира в главата на Варан и мина на сантиметри над горната греда.

Французите обаче съумяха последователно да изнесат играта в по-предни позиции, а Оливие Жиру на два пъти се размина с топката при подавания към него в полето на Куртоа. Особено потресаващо бе едно отиграване на острието на Челси, който опропасти превъзходен пас от Мбапе.

Най-чистото състояние през първите 45 минути пристигна на сметката на Франция!

Бенжамен Павар се измъкна зад отбраната на " алените дяволи " и получи топката отдясно в наказателното поле, само че Куртоа съумя да избие удара му с крайник и по този начин двата тима се отдръпнаха на отмора при нулево тъждество.

Втората част стартира по съвършен метод за " петлите ", които откриха резултата след 51 минути игра!

Антоан Гризман центрира от корнер към близката греда, Маруан Фелайни не съумя да се пребори с Юмтити на втория етаж, с цел да може бранителят на Барселона да вкара за 1:0!

Оливие Жиру продължи с пропуските. Нападателят можеше да удвои резултата малко след първия гол, само че не се възползва от пас с пета на Мбапе.

Белгийците реагираха, а в игра се появи Дрис Мертенс, който центрира рисково от десния фланг пред вратарското поле, само че Де Бройне не съумя да засече добре топката от въздуха и Лорис избави.

Последваха няколко рискови центрирания от двата фланга, само че Ромелу Лукаку, който направи много слаб мач, не съумя да засече нито едно от тях.

Аксел Витсел също опита да затрудни вратаря на " петлите " със мощен удар от отдалеченост, само че Лорис внимаваше и мазета в корнер. В заключителните минути белгийците пробваха безреден напън, който обаче не докара до мечтаното равнене.

Вместо това " петлите " можеха да вкарат и втори гол, само че резервата Толисо не съумя да преодолее Куртоа. И по този начин, Франция чака идващия си противник, който ще стане прочут довечера...

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР