20 души са убити при стрелбата в търговски център американския

...
20 души са убити при стрелбата в търговски център американския
Коментари Харесай

Трагедията в Ел Пасо се разраства! Властите съобщиха за... СНИМКИ

20 души са убити при стрелбата в търговски център американския град Ел Пасо, заяви на конференция губернаторът на щата Тексас Грег Абът.

„ 20 почтени жители от Ел Пасо изгубиха живота си. Ние като щат се сплотяваме в поддръжка на жертвите и техните фамилии. Искаме да създадем всичко допустимо, с цел да им помогнем и да ги подкрепим. Молим се Бог да бъде с тези, които са потърпевши по някакъв метод и да се погрижи за раните им. “

26 души са ранени, оповестиха от полицията. За стрелбата е арестуван един обвинен, бял мъж, на възраст сред 20 и 30 години:

„ Знам, че има един арестуван, нямам информация къде е станало задържането. Първоначалните данни за употребяваното оръжие при стрелбата са за пушка, само че към момента не мога да ги потвърдя.

Все още нямаме и информация и визия какъв е претекстът зад случилото се. Работим по това “, сподели представителят на полицията в града Робърт Гомес.

По-късно от силите на реда прецизираха, че арестуваният е на 21 години и е от предградие на Далас. Разследването ревизира опцията да става въпрос за закононарушение от ненавист, защото е бил открит манифест от мъжа, който сочи в тази посока.
Убиецът е разгласил манифест в обществените медии преди смъртоносната офанзива.

В него се жигосва "нашествието " на латиноамериканци в Тексас и се прави отпратка към нападението против две джамии в новозеландския град Крайстчърч, където бяха убити на 15 март 51 души.

Ел Пасо е на границата с Мексико и 80 % от 680-хилядното му население са латиноамериканци.

Вероятно той не е работил самичък и се търсят още най-малко двама стрелци.

Припомняме, че групата е нахлула в магазин в мол в граничния град и е разкрила огън по намиращите се вътре.
Американският президент Доналд Тръмп жигосах в Туитър „ ужасната пукотевица “ в Ел Пасо.

Президентът на Мексико Мануел Лопес Обрадор осведоми, че са били убити трима мексиканци. Според външния министър Марсело Ебрард измежду ранените има шестима жители на страната, в това число момиче на 10 години.

От българското външно министерство оповестиха, че все още нямат данни за потърпевши български жители.

При нужда от подпомагане българите в Съединените щати могат да се обаждат на незабавния номер 911, както и на телефоните в посолството ни във Вашингтон: (202) 387 0174; (202) 299 0273; (202) 483 1386.

#BREAKING Surveillance photos of El Paso Walmart shooter pic.twitter.com/DdvohmZ3oo
— Matthew Keys (@MatthewKeysLive) 3 август 2019 година ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР