20 деца с болки в корема, яли боб в училищния

...
20 деца с болки в корема, яли боб в училищния
Коментари Харесай

20 деца с болки в корема, яли боб в училищния стол

20 деца с болки в корема, яли фасул в учебния стол
Ученици от 1 до 4-ти клас на Националното приблизително учебно заведение „ София ” в кв. „ Овча купел 1 ” са с диария и недоволства от болки в корема, откакто през вчерашния ден са яли фасул в стола на учебното заведение. Храната се доставя от кетъринг компания, а не се готви на място. Зам.-директорът на учебното заведение Теодора Апостолова сподели за БГНЕС, че кетъринговата компания е дала от вчерашната храна за проба, която ще бъде изследвана в лаборатория.

„ Вчера в стола са се хранили 335 деца, от които едвам към 20 деца са се оплакали от болежка в корема. Родителите на 3-4 деца към този момент са създали бактериологични проучвания, от които излиза наяве, че не става дума за натравяне, а за вируса, който сега е в страната ни. 8 са децата, които са имали диария през нощта, а 4 са с главоболие ”, посочи Апостолова.

От Министерството на образованието споделиха за БГНЕС, че към този момент е сезирана Столичната районна здравна ревизия. Също по този начин ще бъде сигнализирана и Българската организация по сигурност на храните. Двете институции би трябвало да открият дали неразположението на децата е вследствие на употребяваната храна или вирус. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР