20-членният украински екипаж на кораб Амсел“, който е във Варна

...
20-членният украински екипаж на кораб Амсел“, който е във Варна
Коментари Харесай

Украински моряци протестират във Варна, корабът им е арестуван

20-членният украински екипаж на транспортен съд „ Амсел “, който е във Варна от май предходната година, излезе на митинг, откакто моряците са зарязани изцяло от корабособственика. Собственик на кораба е офшорна компания, а оператор – гръцка компания.

Моряците бяха опънали плакати с апели за помощ. Първоначано се сподели, че са без храна, ток и вода, само че капитанът Виктор Дьяченко сподели, че не е тъкмо по този начин. " Пристигнахме тук за ремонт, само че корабособственикът не спря заплащанията и поправката на съда е спряна. Сред екипажа има хора, които от година не са получавали заплатите си. Вярно е, че корабособственикът спря да обезпечава и храна и вода за моряците, само че с помощта на компанията, в която е корабът за ремонт, и на варненския корабен сътрудник на борда имаме ток, храна и питейна вода ", изясни капитанът.

Според представителят на застрахователната компания - Людмила Павлова-Флипинг, има подготвеност екипажът да бъде върнат в роднита им, само че следователно ще бъдат изплатени единствено по 4 заплати. " Моряците са обезпокоени, че в случай че си тръгнат от кораба и се приберат по домовете си, компанията няма да им изплати всички дължими суми ", изясни Флипинг.

" Корабът е задържан във Варна. Има две претенции за задържането му - на банката заемодател и на компанията, която прави снабдяването. Исканията са поради неизплатени суми ", сподели шефът на Морска администрация във Варна кап. Валентин Енчев. Той добави, че за ситуацията са осведомени украинското посолство в морската столица и корабособственика. По неговите думи моряците не бедстват, подсигурена им е храна, имат ток и вода, само че не се знае до по кое време ще бъдат в тази обстановка.

„ Амсел “ е транспортен съд за насипни товари, плава под флага на Кипър, а пристанището му за домуване е Лимасол. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР