20 април ще бъде най-опасният ден не само от месеца,

...
20 април ще бъде най-опасният ден не само от месеца,
Коментари Харесай

Опасно слънчево затъмнение на 20 април ни носи болести и безпаричие 



20 април ще бъде най-опасният ден освен от месеца, само че и през годината, защото тогава ще се случи необичаен астрономически феномен – цялостно пръстеновидно слънчево затъмнение. То няма да може да се следи от България, а единствено от дребна част от територията на Австралия, Тимор и Папуа Нова Гвинея. Въпреки това вредите му ще бъдат усетени от цялото човечество. По време на затъмнението Луната ще бъде напълно в слънчевия диск, а феноменът ще се случи под знака Телец. Астролозите поучават в този ден да бъдем изключително деликатни в работата и финансите, защото нетрадиционната небесна класификация може да докара до съществени проблеми и неприятности.

Затъмненията на Слънцето и Луната са били първите астрономични феномени, на които хората са почнали да приписват съдбоносно значение, а неочакваното засенчване на тези светила се е възприемало като галактическа злополука. Освен това е известно, че след слънчево затъмнение нормално времето внезапно се скапва, а затова се намалява и добивът от селскостопанските култури и се обърква работата на полето.
Затова предсказването на затъмненията е било една от най-важните задания на античните астролози и те много бързо са разкрили, че затъмненията се повтарят през идентични шпации от време. Те се считат за извънредно неподходящи фактори. Ако сега на раждането на човек е имало затъмнение, това може да се отрази негативно върху физическото и умственото му здраве.

Древните нации, а и някои сегашни религиозни течения са придавали необикновен смисъл на слънчевите затъмнения. Според тях тези феномени са носели евентуална директна и косвена щета за здравето. Например по време на затъмнението на бременните не се е разрешавало да излизат отвън домовете си, с цел да не се повреди плодът. Индусите считали, че водоизточниците и храната, оставена навън, стават отровни. Средновековните астролози са считали, че всяко слънчево затъмнение оставя на небето особена сензитивна точка, която се резервира толкоз години, колкото часове е траяло затъмнението. През тези години Слънцето, Луната и планетите, преминаващи през тази точка, са подложени на нейното зловредно въздействие – не толкоз мощно както сега на затъмнението, само че въпреки всичко доста сензитивно.

В актуалната астрологична литература въздействието на затъмненията нормално се разказва с по-меки и неопределени изрази. Най-типични са следните формулировки: прочувствена неустойчивост, прояви, намаление на персоналната сила на индивида. В дните на затъмнения астролозите предлагат да бъдем спокойни и да заобикаляме недомислени действия. Съществува голям риск да отключим хронични болести, да загубим пари или да станем жертви на машинация.

retro.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР