20,210 кг хероин задържаха митническите служители на Митнически пункт Капитан

...
20,210 кг хероин задържаха митническите служители на Митнически пункт Капитан
Коментари Харесай

Над 20 кг хероин задържаха на „Капитан Андреево“

20,210 кг хероин задържаха митническите чиновници на Митнически пункт Капитан Андреево. Наркотикът на стойност над 1,8 млн. лв. е открит при митническа инспекция в сак, подложен над аварийна гума на камион. Образувано е досъдебно произвеждане по случая, като следствието се води от проверяващ митнически контрольор при Митница – Бургас, оповестиха от Агенция „ Митници “.

Окръжна прокуратура-Хасково притегли като обвинен 45-годишен турски жител за това, че без съответно позволение пренесъл през границата на страната високорисково наркотично вещество – хероин, с общо брутно тегло 20,21 кг, на стойност 1 818 900 лв., като предметът на закононарушението е в изключително огромни размери и действието съставлява изключително тежък случай.

До момента е открито, че на 16 август 2018 година, на ГКПП-Капитан Андреево, към 14.00 часа, от Република Турция в Република България влезнал товарен автомобил, марка „ ДАФ“, ръководен от обвинения. Товарният автомобил бил отклонен за щателна митническа инспекция. При осъществената такава се открило, че върху аварийна гума на полуремаркето имало подложен сак, в който се намирали 19 броя пакети, съдържащи кафяво прахообразно вещество. При тестване с полеви наркотест, същото е реагирало на хероин.

Проведени са били процесуално следствени дейности, при които товарният автомобил и откритото наркотично вещество са били конфискувани. Стойността на конфискуваното наркотично вещество възлиза на 1 818 900 лв..

Турският жител е бил притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 242 ал.4, вр. ал.2 от Наказателния кодекс.

С разпореждане на Окръжна прокуратура – Хасково, от 17.08.2018 година, турският жител е бил арестуван за период от 72 часа, в границите на които следва да бъде импортирано искане в съда за взимане по отношение на него на мярка за неотклонение „ Задържане под стража“.

Разследването по случая продължава.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР