20-годишната красавица Карина Димитрова от Карлово вървя рамо до рамо

...
20-годишната красавица Карина Димитрова от Карлово вървя рамо до рамо
Коментари Харесай

Ослепителна красавица и курсантка от НВУ събра всички погледи

20-годишната красавица Карина Димитрова от Карлово вървя рамо до рамо с търновския митрополит на празника Богоявление и предизвика истинско възхищение сред участниците в празника. Въпреки студа и минусовите температури през цялото време тя остана облечена само с народна носия и така се превърна в най-пъстрата и красива атракция на шествието.

Карина, която е носител на титлата „ Царица на розата Карлово 2015 г. “ е второкурсничка в Националния военен университет и учи военната специалност „ Материални средства, придвижване и транспорт “ и заедно с нея завършва гражданска специалност „ Логистика на сигурността “, пише " Борба ".



„ Миналата година ме поканиха да се включа в празника и много ми хареса. Казаха ми, че търсят момиче, което да придружава митрополита, и ме попитаха дали искам да се включа. Аз се съгласих, без да имам представа какво точно ще правя. Тази година казах „ да “, още преди да чуя края на изречението. При това поисках да отида облечена в народна носия. Тази носия е тракийска и представя моя роден край “, обяснява Карина, която е родена в Карлово и там е завършила СУ „ Христо Проданов “ с профил математика и информатика.

Карина признава, че за разлика от миналогодишния януари, когато на 6 януари нямаше сняг и температурите бяха положителни, тази година й било доста студено. „ Освен това миналата година бях с униформата, която е доста по-топла, но в един момент просто спрях да усещам студа. Претръпнах някак или изтръпнах, не знам, но помня, че по едно време някой ме наметна с куртката, но дори и така аз не успях да се стопля. Затова предпочетох да извървя целия път от църквата до моста по носия, която е много красива “, признава Карина.



Да бъде войник е била детската мечта на Карина, която е дъщеря на военен. Когато пораснала, красавицата си дала сметка, че да бъде обикновен войник не й е чак толкова интересно, затова решила, че ще стане офицер. Завършила ХІІ клас и Националният военен университет бил единственият вуз, в който тя кандидатствала. Издържала изпитите тук с висок успех, което й дало възможност да си избере специалност и тя избрала да учи материални средства, придвижване и транспорт. „ Ще бъда логистик във формированията. Това не е чак толкова тежка военна специалност за момиче, а и е свързана с икономика, което на мен много ми хареса. Добра съм и по математика, такава матура държах в ХІІ клас, така че и този изпит не ме затрудни “, казва още Карина.

Тя е категорична, че да става в ранни зори за нея изобщо не е проблем, не я притесняват физическото натоварване, нито предметите, които изучава. Единственото, с което трябвало да свикне, е това, че е далеч от близки и приятели. Особено трудно й било първите 40 дни, в които курсантите нямат право да напускат военния университет, защото все още не са положили клетва.
„ Вече всичко е наред. Свикнах, научих се да деля стаята с още три момичета, научих се да се подготвям за изпитите, да се съобразявам с това, че не съм сама, докато чета. Няма нещо, което да ме накара да напусна този университет “, категорична е Карина, която казва още, че получава цялата подкрепа от семейството си. „ Май момчетата в моята компания бяха тези, които най-категорична ме разубеждаваха. Но това е, защото те самите не бяха готови да влязат във военен университет. Затова все ми повтаряха, че ще е по-добре да отида с тях или в Пловдив, или в София и със сигурност ще ми е по-лесно. Но аз и тук се чувствам прекрасно, защото вярвам в себе си “, казва красивата карловчанка.


Карина била на 16 г., когато директорката на гимназията, в която учела, й предложила да се включи в конкурса „ Мис царица на розата “. Първата реакция на Карина била да каже „ не “, но после приела. „ Отидох малко скептична и въобще не се надявах, че ще ми сложат короната. Участваха 14 момичета в този конкурс – всички те представители на училищата в Карлово. По принцип Царицата на розите има главна роля в Празника на розата в Карлово. Преживяването се оказа вълнуващо и много приятно, така че и за това предизвикателство изобщо не съжалявам “, казва Карина.

След като получила короната като най-красивото момиче в родния си град, тя имала възможност и да направи няколко фотосесии за модната агенция, която спонсорира празника и конкурса. Така Карина се появила в няколко модни списания и на някои снимки, облечена в булчинска рокля.

Карина е участвала и в театралния състав в читалището в Карлово като ученичка, освен това обича да рисува и често точно по този начин си почива от часове, уроци и тренировки във Военния университет. За да направи стаята с по-уютна, тя е закачила няколко свои картини по стените.

Миналата година Карина се оказала и единственото момиче в представителния блок, с който националният военен университет участвал в парада на 6 май в София.

„ Приех го пак като предизвикателство. Записах се и започнахме тренировките. В процеса на работа се оказа, че много от кандидатите не могат да маршируват добре, не вървят в права редица, нямат физическа издръжливост. И от момичетата останах само аз, но бях толкова горда. Мисля, че на 6 май на площада в София, заобиколена от гвардейци и от момчета и момичета от други формирования, аз за първи път се почувствах наистина част от Българската армия “, споделя Карина.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР