2 милиона лева допълнително ще получат български училища за обновяване

...
2 милиона лева допълнително ще получат български училища за обновяване
Коментари Харесай

Вълчев: 2 млн. лв. допълнително ще има за обновяване на кабинети по биология, химия и физика

2 милиона лв. в допълнение ще получат български учебни заведения за възобновяване на кабинетите по биология, химия и физика през тази година. Това заяви просветният министър Красимир Вълчев. Заради дефицита на фрагменти в машиностроенето, мехатрониката и технологиите, страната ще подтиква децата още в най-ранна възраст да се образоват в тези области.

Приемът в гимназиите ще бъде преструктуриран за повече деца да се насочат към професионалното обучение, а извънкласните занимания по естествени науки и технологии ще се предизвикват предпочитано от страната, изясни Красимир Вълчев:

" Най-голяма добавена стойност основават промишленостите, свързани с техниката и технологиите. Това са машиностроенето, мехатрониката и по този начин нататък. Там е най-големият капацитет да генерираме напредък " - сподели министърът по време на откриването на шест актуализирани кабинета по естествени науки в 51-во приблизително учебно заведение " Елисавета Багряна " в столицата.

Директорът му Асен Александров разяснява: " Учениците не желаят да си потеглят от учебно заведение. Идват по-рано, потеглят си по-късно, което е фантазията за всеки учебен шеф ".

Учениците посрещнаха с наслада обновените кабинети:

„ Новите кабинети са доста по-хубави, тъй като учениците по този метод се пробват да се нагодят по подобен метод, че да учат повече, имат повече условия “. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР