2 милиона бежанци могат да избягат към Турция, ако боевете

...
2 милиона бежанци могат да избягат към Турция, ако боевете
Коментари Харесай

Боевете в Сирия могат да принудят 2 млн. бежанци да избягат към Турция

2 милиона бежанци могат да избягат към Турция , в случай че боевете в Северозападна Сирия се засилят, предизвести Организация на обединените нации, съобщи " Ройтерс ".

Въоръжените сили на Сирия и Русия ускориха въздушните удари по бунтовници в последния им бастион . Сухопътни интервенции към този момент принудиха десетки хиляди да изоставен домовете си.
 Тръмп порица Русия, Сирия и Иран за ударите в Идлиб
Тръмп порица Русия, Сирия и Иран за ударите в Идлиб

Продължава напрежението

" Нашите опасения са, че в случай че това продължи и броят продължи да нараства, и в случай че спорът се ускори, ние в действителност можем да забележим стотици хиляди, един милион, два, да се насочат към границата с Турция ", предизвести районният координатор на Организация на обединените нации за филантропична помощ за Сирия Панос Мумцис.

От края на април се ускориха боевете в южните елементи на провинция Идлиб и регионите към Хама и Латакия, което бележи най-интензивния спор сред сирийската войска и бунтовниците от предишното лято.

Мумцис сподели пред информационната организация в Женева, че обстановката се утежнява и че съглашението сред Русия и Турция за деескалация на боевете действително повече не е в действие.
 Кървав атентат с кола - бомба в Сирия
Кървав атентат с кола - бомба в Сирия

До момента никой не е поел отговорност за нападението

Ние виждаме нахлуване, което е ориентирано към лечебни заведения и учебни заведения в цивилни региони, в региони, където има хора, градски региони, което не би трябвало да се случва съгласно интернационалното филантропично право , разясни той.

По думите му доста филантропични организации са насърчавани от враждуващите страни да споделят местоположението си, с цел да не бъдат ударени. След неколкократни въздушни удари по лечебни заведения доста филантропични служащи повече не се доверяват.
 Десетки починали при офанзива в Сирия
Десетки починали при офанзива в Сирия

Най-малко 10 души са починали при гърмеж в северния сирийски град Ракк

Организация на обединените нации с молба да се съберат 3,3 милиарда $, с цел да се покрият разноските за филантропична активност в Сирия през тази година. До момента са събрани единствено 500 милиона $, стана ясно още от думите на представителя на Организация на обединените нации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР