2 милиарда лева се насочват в подпомагане на икономиката и

...
2 милиарда лева се насочват в подпомагане на икономиката и
Коментари Харесай

Даниел Лорер: От началото на годината няколко пъти се вдигат пенсиите

2 милиарда лв. се насочват в подкрепяне на стопанската система и най-уязвимите групи от обществото

"Бюджетът, който държавното управление предлага, е ориентиран към рецесията, поради и войната в Украйна, която ни се отразява ", това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер в "Денят стартира " по.

По думите му 2 милиарда лв. се насочват в подкрепяне на стопанската система и най-уязвимите групи от обществото.
Отчете подпомагането на бизнеса поради високите цени на тока.Имаме 15% по-ниска цена, с помощта на американския газ, сподели Лорер. Сега цялостното количество азерски газ ще влезе в България, дерогацията на петрола - България получи пролонгация от Европейски Съюз, тъй като имаме ясна съюзническа позиция по доста въпроси. Нашата рафинерия не е подготвена, належащо ни е време, в предходната ни позиция никой нямаше да ни обърне внимание, разяснява министърът. Призова рафинерията да стартира дейностите, с цел да могат да преработват нефт за българската промишленост с източници, разнообразни от съветските, защото имат лимитирано време да го създадат.

Заяви, че от декември насам няма подмолни сделки.

"За нас е значимо да се знае, че Министерство на външните работи води външната политика във всяка една сфера. Разбира се, отрасловите министерства договарят своите неща, само че цялостната политика е във външно министерство, без никакво подозрение ".

Министър Лорер сподели още, че по време на дебатите за бюджет е обикновено да има разлики, защото всяка страна пази своя интерес, а държавното управление има политика за приходи, от началото на годината няколко пъти се подвигат пенсиите, нараснали са заплатите на учители, лекари, медицински сестри, а държавните структури, които се реформират, ще имат по-високи заплати.

По отношение на инфлацията Даниел Лорер разяснява, че равнището ѝ в България е каквото и в другите балкански страни (11-13%), а за съпоставяне в балтийските страни е 17-18%.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР