2 милиарда души по света живеят в бедност, докато други

...
2 милиарда души по света живеят в бедност, докато други
Коментари Харесай

2 милиарда души по света живеят в бедност

2 милиарда души по света живеят в беднотия , до момента в който други 753 милиона души са изправени пред последна беднотия или са на ръба на оцеляването.

Това става ясно от отчет за международната филантропична помощ за 2018 година

Ситуацията с безпомощните хора, които се борят с апетит, суша, спорове и естествени бедствия, е показана на Международния ден на филантропичните действия , който се отбелязва всяка година на 19 август в поддръжка на хората, наранени от рецесии.

От проучването излиза наяве, че минимум 201 милиона души в 134 страни са се нуждаели от филантропична помощ , с цел да оцелеят през 2017 година От тях 20,7 милиона са в Йемен, 13,7 милиона в Сирия и 12,8 милиона в Турция , където са признати 3,5 милиона сирийци.

В листата са упоменати също Етиопия, Ирак, Нигерия, Демократична република Конго, Южен Судан, Афганистан, Сомалия, Кения, Хаити, Малави, Колумбия, Судан, Чад, Зимбабве, Мали, Украйна, Камерун, Ливан, Пакистан, Бурунди, Йордания, ЦАР, Уганда, Нигер, Палестина, Мозамбик, Мадагаскар, Либия, Ангола, Бангладеш, Шри Ланка, Непал и Мианмар.

Етиопия, Нигер, Пакистан, Сомалия, Южен Судан и Судан са изправени пред три типа рецесии по едно и също време - спорове, естествени бедствия и наложително разселване.

2 милиарда души по света живеят с по 3,2 $ дневно , а извънредно бедните - под 1,9 $ дневно.

Докладът също загатва, че разселените хора по света са се усили с 2,9 милиона души през 2017 година спрямо миналата година. Общият им брой е 68,5 милиона души.

60% от цялата помощ е била ориентирана към 10 страни през предходната година. Най-големите реципиенти са Сирия (14%) и Йемен (8%). Сирия е за пета поредна година най-големият реципиент.

Гърция и Турция за първи път са измежду 10-те най-големи реципиенти на филантропична помощ поради миграцията.

Турция е най-големият донор на филантропична помощ в света с 8,07 милиарда $. След нея са Съединени американски щати (6,68 милиарда долара) и Германия (2,99 милиарда долара), оповестява Анадолската организация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР