2. Мед при изгаряне – засегнатата зона се намазва с

...
2. Мед при изгаряне – засегнатата зона се намазва с
Коментари Харесай

При Изгаряне Сложете Бързо Някой От Тези Природни Мехлеми!

2. Мед при изгаряне – засегнатата зона се намазва с домакински пчелен мед. Можете да да намазвате с него раната на всеки 2 часа, тъй като за това време той попива. Добре е и да извършите превръзка. Само за два дни ще видите усъвършенстване, само че в случай че желаете да не остане белег от изгарянето е добре да продължите лекуването още няколко дни.

3. Брашно и зехтин при изгаряния – изгореното място се натрива хубаво със зехтин и от горната страна се поръсва с бяло брашно. После още веднъж се нанася зехтин и брашно и по този начин до момента в който се получи един пълен пласт. Мястото се превързва и престоява по този начин цяла нощ. На сутринта компреса се подменя с нов.

4. Прясно мляко и самун при изгорено – взима се средата на една филия самун и се потапя в сварено прясно мляко. Поставя се върху изгорената зона на тялото и се превързва напълно леко, с цел да не капе. Компресът се подменя от време на време, до момента в който раната заздравее изцяло.

5. Лек при изгаряне от жълтък, мехлем и хума – един свеж жълтък се разрушава. Към него се прибавя супена лъжица обезсолена свинска мехлем, бърка се. Накрая се прибавят 4 супени лъжици хума. Към получената примес се прибавя и малко вода, с цел да се получи гъста каша. Засегнатата зона се намазва през 30 минути. Добре е вечер да се превързва. Лечение продължава до зарастване на раната.

Бабините илачи при изгаряния са доста ефикасни и както виждате лесни за осъществяване. Използвайте ги, с цел да спрете болката и да помогнете на раната да заздравее по-бързо./bilka.info
Tags: ОЩЕ ЕЛИКСИРИМЕХЛЕМИЛЕКОВЕАЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР