2 хиляди от общо 24-те хиляди деца, върнати в училище

...
2 хиляди от общо 24-те хиляди деца, върнати в училище
Коментари Харесай

12 хиляди деца са отпаднали от училище, 2000 върнати са го напуснали отново

2 хиляди от общо 24-те хиляди деца, върнати в учебно заведение през предходната година, са го напуснали още веднъж. Други 12 хиляди пък са отпадналите през последната образователна година, регистрира министърът на образованието Красимир Вълчев на съвещание по казуса.

Съвместните екипи стартират още веднъж обходите, с цел да търсят отпадналите деца и да ги върнат в учебно заведение, заяви министър Вълчев.

„ От тези 12 хиляди, към четири хиляди са в страната, близо 10 хиляди са открити, само че макар всички старания не са съумели да бъдат записани, продължава да се работи с тях “, сподели той.

За осем хиляди се знае, че са напуснали страната дружно с родителите си. Държавата ще се опита да открие информация дали учат в чужбина.

„ Уважавайки правото на независимост на придвижване на техните родители да си търсят работа в други страни, дали е спазено и правото им да  получат обучение “, сподели заместител просветителният министър Деница Сачева.

Министерство на вътрешните работи ще взе участие още веднъж. „ А не по-късно да преследваме нарушители “, сподели вътрешният министър Валентин Радев.

Премиерът Бойко Борисов разпореди на всички виновни министерства да продължат напъните, които ще дадат резултат след десетина години.

„ Ние няма несъмнено да сме на тези постове след 10-11 години. Имаме претенциите, че сме държавно управление с дълготрайна визия, това е най-яркото доказателство “, сподели Борисов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР