2-годишното дете, което пострада при тежката катастрофа на автомагистрала Тракия“

...
2-годишното дете, което пострада при тежката катастрофа на автомагистрала Тракия“
Коментари Харесай

2-годишно момиченце в критично състояние от катастрофата

2-годишното дете, което пострада при тежката злополука на автомагистрала „ Тракия “ през вчерашния ден, бе превозено за продължаващо лекуване към Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване и незабавна медицина „ Пирогов ” в София. Това оповестиха от УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович “ – Стара Загора.

По-рано от болничното заведение в Стара Загора оповестиха, че детето е сложено на изкуствена вентилация, има политравма, най-тежко е наранена региона на черепната основа.

„ Малката пациентка е сложена на изкуствена вентилация, има политравма, най-тежко е наранена региона на черепната основа. В резултат на удара в региона на главата и последващата контузия е затруднена и естествената функционалност на мозъчните структури, което води до развиването и на мозъчен оток. Това провокира настъпването на отклонения от естественото действие на дихателната и сърдечната система на детето.

Има и увреждания в региона на гръдния панер, които са нормализирани сега “, разяснява в публично известие до медиите изпълнителният шеф на УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович “ проф. доктор Йовчо Йовчев.

Момиченцето е пътувало с родителите си, които са от София. Майката и таткото са с леки пострадвания вследствие на злополуката, при която 5 леки автомобила се сблъскаха поради извърнат в насрещното придвижване на аутобана турски ТИР „ Мерцедес Актор “,
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР