2-годишно момиченце от Велико Търново се нуждае от средства за

...
2-годишно момиченце от Велико Търново се нуждае от средства за
Коментари Харесай

Малко момиченце от Търново се бори с коварно заболяване

2-годишно момиченце от Велико Търново се нуждае от средства за скъпоструващо лекуване в чужбина. Малката Нелис страда от злокачествено заболяване – невробластом, който е изключитлено нападателен. Предстои да бъде направена интервенция и химиотерапия в болничното заведение “Anadolu Medical Center” в Истанбул.

Необходимата сума за лекуването на Нелис е в размер на 100 000 евро, която е непостижима за фамилията й. Близки на дребното момиченце приканват всеки, който има опция да помогне с подаяние на разкритата банкова сметка, написа "Янтра през днешния ден ".

Нелис е само и дългочакано дете в фамилията. Преди дни е прегледана от педиатър поради висока температура и е назначено лекуване с антибиотик на зараза на горните дихателни пътища. Месец и половина преди този момент невръстното момиченце е имало болки в дясното краче, като последователно е спряло да върви. Родителите още веднъж са потърсили лекарска помощ. При направените проучвания е открито, че Нелис има туморно обучение в коремната празнина и е ориентирана за лекуване в София. При направените още веднъж медицински проучвания е сложена предварителна диагноза за напреднала етап на невробластом. Родителите се обърнали за помощ към “Anadolu Medical Center”, от където им дават вяра за детето.

Часове след издание на информацията за дребната Нелис, в обществената мрежа стартира акция за набирането на средства. Създадена е група във фейсбук „ Да спасим живота на дребната Нели “, в която се продават разнообразни продукти, а парите от продажбата им ще бъдат дарени за детето. За набирането на средства е разкрита и дарителска сметка на името на Нелис Заимова Кедова.

Банка: УниКредит Булбанк
Банкова сметка: BG25UNCR 7000 1523 5870 59
BIC код: UNCRBGSF
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР