2-годишно дете е било оставено без надзор на Витоша във

...
2-годишно дете е било оставено без надзор на Витоша във
Коментари Харесай

Служители на занималня оставиха 2-годишно дете без надзор на Витоша

2-годишно дете е било оставено без контрол на Витоша във време, в което за него е трябвало да се грижат чиновници на частна занималня, които извели децата на разходка. Момиченцето е открито на люлка съвсем колабирало, с рани от тежко слънчево изгаряне.

По роман на очевидци то е стояло там към 2 часа. Служителка на занималнята обяснила, че детето било инатливо и по тази причина останало единствено под мощното слънце. Случаят провокира вълна от отвращение в обществените мрежи. Сезирана е и Държавната организация за протекция на детето.

По думите на представителят на ДАЗД Станислав Пандин следва сериозна инспекция на занималнята.

„ На уеб страницата написа, че това е частна детска градина. В интернет може да я намерим и като частно студио „ Пипи. Живеещите в региона споделят, че от 3 години тя не действа. Всичко е доста подозрително. Уведомихме Министерството на образованието и науката. От там разбрахме, че в регистрите им няма такава детска градина”, разясни Пандин.

„ Бях на Витоша със фамилията ми. Когато си тръгнахме, ни посрещна жена, която носеше малко момиченце. Детето беше алено. Попита ни дали ние сме родителите му. По нейно изложение то е беше стояло на слънце повече от час. Намерила момиченцето заспало на люлка. Тогава се появи една жена, която сподели, че детето е с нея. Първо взехме решение, че е му е родственик. Оказа се, че това е учителката от занималнята, която е трябвало да се грижи за децата”, описа в утринния блок на Нова тв Десислава Христова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР