2 години веселата компания на Промяната поръчваха на гърба на

...
2 години веселата компания на Промяната поръчваха на гърба на
Коментари Харесай

Добрев: Две години аху-иху, а сега е тихо

2 години радостната компания на " Промяната " поръчваха на гърба на народа. Аху-иху, а в този момент е безшумно. Сметката дойде-с оповестението на положението на държавния бюджет, сподели Делян Добрев на конференцията на ГЕРБ за парите в страната

Ситуацията е трагична. Решение може да се откри с огромно болшинство в Народното събрание, което да вземе непопулярни решения, съобщи той. 

Дупката в бюджета за обучение е резултатът от   “Промяната ” и цената на популизма. В проектобюджета няма нито лев за системата на висшето обучение. Разходите за храна не са обновени, разкри Десислава Атанасова. 

" Като част от екипите, които преговаряха по законодателната рамка ние приехме, че ще работим по избрани цели и това са над 30 закона. Да, имаме спор с ПП-ДБ по няколко от законодателните техники, както и по логиката, само че нямаме спор, че е нужно работещо Народно заседание, което да взема решения и да излъчи държавното управление. "

Нас доста ни изненадва, на фона на всички тези наши сякаш доброжелателни диалози и общи тактики, към този момент през днешния ден тематиката е друга. Отново нашите сътрудници от ПП-ДБ се връщат към мантрата за корупцията и ГЕРБ да се разграничават от някакви модели: 

А ето го моделът - съд закона за бюджет. Моделът ГЕРБ е нула мигранти, далновидност и непоклатимост. След две години ръководство, другият модел какъв е - миграция, задължения, инфлация. Кой модел избират българите? Сигурност и непоклатимост или серпантина от задължения, нулеви вложения, спрени оперативни прокуратурата, липса на План за възобновяване, ориентирани средства от ПВУ към обществени заплащания, безапелационна бе Атанасова. 

Огромна дупка в бюджета заварихме ние, а в този момент би трябвало дружно да търсим решение по какъв начин да се оправим, сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

" Дългът ще стане 70 милиарда лева 2 милиарда ще отидат за лихви по непознати банки. Това ни чака. Това е всички, които споделят, че могат сами да ръководят. "

Честно беше през днешния ден да разберем от кой ПП-ДБ чакат поддръжка. Няма по какъв начин да са всички партии. След като не желаят да конкретизират, започваме да четем бюджета, добави той. 

Едно е ясно - денят, в който Радев подвигна пестник, ГЕРБ ви вкарахме в чакалнята на еврозоната. Каква е тази опорка за еврозоната. На 1 януари щяхме да сме в еврозоната. С тези индикатори еврозона няма да има - честито на " Възраждане ", че референдум няма да има.

Уплахът е голям, тъй като има още клопки, неотразени в бюджета. В " Чирен ", е цялостно с пъти по-скъп газ, медиаторите чакат да бъдат обезщетени. Разликата в цената чакат някой да я покрие - това е още половин милиард, заем от близо милиард, който беше даден на " Булгаргаз " - кой ще го заплаща? 

Искам да предупредя сътрудниците от " Възраждане " - с мен американец в никакъв случай не е приказвал, да ми слага условия. Имаме американски и европейски сътрудници. Не може да приказваш от една страна против Европейски Съюз, в това време да искаш да им вземеш милиардите евро. Не е почтено! Или не искаш нищо, или се съобразяваш с решенията на Европейски Съюз. Ние не сме по-малко бабаити, разяснява той. 

Не знам ПП-ДБ от какво толкоз са се уплашили. Те желаят дружно да предоговорим Плана за възобновяване. И още една доста основна част - част от задатъците, да не кажа всички, към този момент са изхарчени. И вие от медиите сте го проспали това. Когато питате за отговорност, вие също имате отговорност. Как аз мога да поема отговорност, а вие не желаете да поемете!?

Новият 13-милиарден дълг е унищожителен.  Времето на популизма и празните приказки завърши, безапелационен бе водачът на ГЕРБ.

По детски, по момински наивно предлагането за държавно управление на малцинството. Или заставаме дружно зад бюджета, промените, или споделяме заедно - пускаме дълга и страната ще колабира.  Тезите или самичък или с никой не важат! В името на страна да се обединим, да я извадим от рецесията, пък след това, в случай че ще да ни няма, партии все ще се намерят. Отговорност, завърши Бойко Борисов. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР