2 години лишаване от свобода, но условно с пет години

...
2 години лишаване от свобода, но условно с пет години
Коментари Харесай

Осъдиха условно бивш директор, блудствал с ученичка

2 години отнемане от независимост, само че условно с пет години изпитателен период , получи някогашният шеф на учебното заведение в Ново Паничарево – Христо Радев, обвиняем за блудничество с ученичка. Това оповестиха от пресслужбата на магистратурата.

Припомняме, че Радев бе арестуван през септември 2017 година след сигнал на 14-годишно момиче-седмокласничка в ОУ „ Христо Ботев “ , която твърди, че шефът я опипвал, целувал и прегръщал, макар съпротивата й.

Престъплението, показват магистратите, осъществено и посредством потребление на състояние на взаимозависимост, защото подсъдимият е бил шеф на образователното заведение, а потърпевшата - ученичка.

По време на следствието е открито, че Радев повикал момичето в своя кабинет. Формално я извикал, с цел да си получи бележника и да си попълни ученическата карта. Преди да влезе в кабинета му обаче, девойката да включи мобилния си телефон на звукозапис, като по този метод записала дейностите на шефа.

Срещу Радев са постъпили други сигнали, само че доказателства за тях не са открити.


На подсъдимия е наложено и наказване „ отнемане от право да упражнява специалността шеф на образователно заведение “ за период от две години.

Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване.  
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР