2 години изминаха от трагичния инцидент, при който беше убит

...
2 години изминаха от трагичния инцидент, при който беше убит
Коментари Харесай

Две години, откакто загубихме Милен Цветков

2 години изминаха от трагичния случай, при който беше погубен журналистът Милен Цветков. Мнозина го определяха като един от дребното отвън конвейра, което приказва толкоз доста за специалността на журналиста в България! Диагноза, която по едно и също време боли и е показателна за всички в българското общество – за медийната среда, в която същинските публицисти нямат публичност, не че ги няма, а просто не са удобни; за обществото, което има вяра повече на подправени вести и обществени мрежи, с цел да се осведоми за публично значими процеси; за правосъдната система, която даде 9 години затвор на Кристиян Николов - неоспоримо виновният причинител на нарушение от най-висока степен – каране в нетрезво положение под въздействието на няколко типа наркотични субстанции, лишило по знамение живота единствено на един човек. Но какъв човек.... 

Милен Цветков беше от тези персони, които оставиха доста отворени файлове и във всеки от нас отекват хиляди въпроси на неуредената ни страна, тъкмо както разбираме, че ние с нашите дейности, противопоставяния и бездействия сътворяваме нашата реалност. В която всички плуваме - едни по течението, тъй като е по-лесно, други против него, тъй като е по-интересно.

Как ще запомним Милен Цветков - всеки има своя концепция за това. Междувременно предложиха улица в столичния квартал „ Подуяне “ да бъде кръстена на негово име. Общинският съветнки от „ Демократична България “ Симеон Ставрев внесе предложение улица 549 да бъде преименувана на името на журналиста. На тази улица сега се намира столична телевизия.



Книгата „ 379 дни без Милен Цветков “ на брачната половинка Милена Иванова е на книжния пазар от година. Изданието е под редакцията на Георги Тошев, който написа:

„ С времето си беше построил личен жанр, лични сетива за работа и с шефовете, и с гостите, и с публиката. И в трите той отново беше себе си - не правеше нещата, както му споделяха от горната страна или изпод, или както искаше този насреща. ”

Още по тематиката: 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР