2,8 млн. лв. се предвижда да бъдат осигурени в бюджета

...
2,8 млн. лв. се предвижда да бъдат осигурени в бюджета
Коментари Харесай

Предвиждат 2,8 млн. лв. за ремонт на участък от пътя Монтана - Враца

2,8 млн. лева се планува да бъдат обезпечени в бюджета на Агенция ”Пътна инфраструктура ” за 2020 година за ремонт на трикилометров сектор от първокласния път сред Монтана и Враца, който е в изключително неприятно положение.
Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова при присъединяване си в днешния парламентарен надзор в отговор на въпрос за положението на трасето, оповестиха от Министерство на регионалното развитие.
Тя обърна внимание, че правата е част от направлението Видин – София, придвижването по което е интензивно и трафикът, изключително тежкотоварният, нанася съществени вреди на инфраструктурата. С реализацията на стратегическия план за рационализация на пътя Видин - Ботевград ще се решат голям брой наболели проблеми в Северозападна България.
Ще бъде построено високоскоростно трасе, включващо и обходни пътища на редица обитаеми места. Строително-монтажните работи на обособени обекти него към този момент стартираха. Отделно от това, държавното управление се ангажира за поетапното му финансово застраховане, подсети министърът.
Същевременно трасето на първокласния път продължава да реализира функционалностите си и за него би трябвало да се поставят нужните грижи за поддържането му в положително експлоатационно положение. За подобряването му са нужни ремонтни действия, за които авансово ще бъде направен механически план със съответните количествено-стойностни сметки, сподели още Петя Аврамова.
За поддържане на положението на пътя е направено равнене на банкети, ремонт на отводнителни уреди и ландшафтни мероприятия, полагане на хоризонтална маркировка, монтиране на нови пътни знаци и ограничаващи системи, за които са вложени 576 хиляди лева През предходната година е изпълнен и главен ремонт на мост над р. Ботуня на стойност 678 658 лева
До края на годината ще бъдат направени частични поправки в сектори от с. Краводер до обходния път на Враца. През този месец е ремонтирана настилката и е положена маркировка в сектор от към 600 м на обходния път на Монтана, като дейностите са за сметка на Изпълнителя на обекта, след осъществена инспекция и дадени рекомендации от Института по пътища и мостове. Процедира се правене на нов план за организация на придвижването, според който ще бъде положена шумяща маркировка там и ще се инсталират спомагателни пътни знаци.
След зимното поддържане ще бъде актуализирана изцяло и хоризонталната маркировка на сектора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР