2,7 млрд. евро от Брюксел ще влязат в държавния бюджет

...
2,7 млрд. евро от Брюксел ще влязат в държавния бюджет
Коментари Харесай

Софийското метро и 5G мрежата помогнали да получим милиардите по Плана за възстановяване


2,7 милиарда евро от Брюксел ще влязат в държавния бюджет на България при започване на декември. Първото заплащане по Плана за възобновяване и резистентност за страната ни беше утвърдено през днешния ден от Европейската комисия.

Преди да получим парите, се чака зелена светлина и от Съвета на Европейския съюз.

Това първо заплащане е резултат от положителния и бърз прогрес на България по осъществяването на първия пакет от промени и вложения. Изпълнение включва значими ограничения за екологичния преход. Например подписването на контракти за разширение на системата на софийското метро, за чист и бърз публично превоз в столицата. Добър прогрес е реализиран и по цифровия преход. България стартира да поставя основите за полагането на 5G мрежи в страната.

Голямата разлика с други фондове е, че по Плана за възобновяване се дават пари единствено за към този момент осъществени промени и за направени вложения, а не за бъдещи планове. Планът ни беше утвърден преди цели 7 месеца, само че с цел да си желаяме парите, трябваше да отчетем първи стадий на свършена работа. Закъсняхме и по тази причина за 2022 година получаваме едно заплащане, вместо вероятните две.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР