2.5 години след световната премиера, Renault започна да продава крос

...
2.5 години след световната премиера, Renault започна да продава крос
Коментари Харесай

Renault започна да продава крос-купето Arkana в Европа: цените изненадаха

2.5 години след международната премиера, Renault стартира да продава крос купето Arkana в Европа. Цената на нововъведението обаче изненада всичси. В Германия базовата Arkana коства 27 850 евро, а цената на топ версията R.S. Line надвишава 35 хиляди евро.

Двойната разлика в цената по отношение на съветското Renault Arkana (цените в Русия стартират от 13 700 евро) бе просто обяснена: В Европа продават напълно друга Arkana, която е основана на модерната платформа CMF-B и е оборудвана с други силови елементи.
 Renault стартира да продава крос-купето Arkana в Европа: цените изненадаха

Arkana няма стандартни атмосферни мотори за Европа. Налични са единствено E-Tech хибриди или TCe турбо мотори. Базовото Renault Arkana е оборудвано с четирицилиндров бензинов мотор с размер 1.33 литра и с мощ 140 конски сили, който работи дружно с 12-волтов стартер-генератор и EDC преселективна роботизирана трансмисия.

Хибридните версии на Arkana са структурно идентични с Clio E-Tech: бензиновият атмосферен 1.6-линлов мотор е подкрепят от два електрически мотора и общоприетата за хибриди скоростна кутия без съединител и синхронизатори. Но задвижването няма опция - то е единствено на предния мост.
 Renault стартира да продава крос-купето Arkana в Европа: цените изненадаха

В салона на европейската версия на Arkana също има съществени оценки по отношение на съветската. Там на лица са цифрово арматурно табло, портретно насочен мултимедиен сензорен екран, пера на кормилото и електромеханична ръчна спирачка. Също по този начин кросоувърът за европейския пазар получава адаптивен круиз надзор, система за ръководство на лентата, помощник за наблюдаване на слепи зони и система за автоматизирано прекъсване.

В Германия Arkana се трансформира в един от най-скъпите модели на Renault: началната цена на крос-купето е толкоз висока, че единствено " наточеният " Megane R.S. коства повече. както и някои версии от бизнес фамилията на Talisman. Отчасти политиката на ценообразуване се изяснява с мястото на сглобяване: кросоувърите, съединени в завода на Renault Samsung в Южна Корея и ще бъдат превозени в Европа.
 Renault стартира да продава крос-купето Arkana в Европа: цените изненадаха

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР