2,2 милиона души в САЩ са затворници, което прави по

...
2,2 милиона души в САЩ са затворници, което прави по
Коментари Харесай

Страните с най-пренаселените затвори в света

2,2 милиона души в Съединени американски щати са пандизчии, което прави по 481 такива на 100 000 души население. Това демонстрират данни на американското Бюро по правна статистика. Според него в 18 щата пандизите за претъпкани или се употребява над 100% от потенциала им.

Въпреки това Щатите остават на една 113-о място в света по претъпканост в пандизите измежду над 200 страни в света.

Статистиката сочи, че тези, които бъдат задържани в Хаити, биха се сблъскали с доста по-сурова реалност. Карибската страна има най-пренаселените затвори в света, като те работят на 454% от потенциала си.

От Организация на обединените нации нееднократно са упреквали управляващите в страната в нарушение на човешките права, защото за доста огромна част от пандизчиите не е потвърдено, че са направили закононарушение.

Подобна е и обстановката и във Филипините, където броят на арестите скочи внезапно, откакто президентът Родриго Дуретре разгласи война против всички, разпространяващи опиати в страната. Това е и повода пандизите там да работат с 436% над потенциала си.

На трето място е Ел Салвадор с резултат от 348,2%. Ето и кои са останалите в топ 10 съгласно формалната статистика на бюрото:

 Infographic: The World`s Most Overcrowded Prison Systems | Statista You will find more statistics at Statista
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР