2,1 млн. британски паунда. Това е сумата, която е платена

...
2,1 млн. британски паунда. Това е сумата, която е платена
Коментари Харесай

Над 2 млн. паунда на пострадали пешеходци е платила Великобритания

2,1 млн. английски паунда. Това е сумата, която е платена от английските управляващи на пешеходци, под формата на обезщетения, за попречване от неравна настилка през миналата година, оповестява BBC, представена от БГНЕС.

Скорошно изследване сподели, че 10 572 души са подали тъжби против локални общини за рухване от неравномерен тротоар, само че едвам 859 или 8 % от случаите са приключили с присъждане в интерес на ищеца. Забелязва се и друга наклонност – до момента в който някои английски общини изплащат обезщетения в над 75 на 100 от случаите, то други изрично отхвърлят да овъзмездят потърпевшите. Мотивът – виновността е на „ продължаващото от десетилетия неглижиране на казуса и неналичието на финансиране от страна на правителството”, което се отразява на поддръжката на настилките.

Общината с най-вече подадени тъжби е Хилингдън, Западен Лондон – 148. Градският съвет на Ливърпул пък е отхвърлил всички 448 подадени тъжби. Има и едно място, в което очевидно настилките са наред и няма подадени недоволства – Шетландските острови.

Редактор: Румен Скрински
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР