199 854 запалянковци - това е рекордът за посещаемост на

...
199 854 запалянковци - това е рекордът за посещаемост на
Коментари Харесай

Финалът в Москва ще стане втори по посещаемост през 21 в.

199 854 ентусиасти - това е върхът за посещаемост на футболен край на Световно състезание в историята, който в никакъв случай няма да бъде доближат. На митичния " Маракана " през 1950 година близо 200 000 стават очевидци на непредвидената загуба на Бразилия от Уругвай с 1:2.
 
Посещаемост над 100 000 е записана и в Мексико през 1986 година, когато 114 600 фенове следят успеха на Аржентина на Марадона над Федерална Република Германия с 3:2 на стадион " Ацтека ". Заради строгите правила на ФИФА от съображения за сигурност такива огромни игрища със браншове за правостоящи фенове към този момент не могат да се употребяват.
 

Днес на финала Хърватия - Франция ще участват 78 011 почитатели, колкото е вместимостта на " Лужники ". Това ще бъде втори резултат от последните пет финала. Заключителната среща в Москва ще стане втора по посещаемост през 21 в. В Йоханесбург през 2010 година се събраха 84 490 фенове.
 

Иван Ракитич съобщи, че през днешния ден на терена ще бъдат 4,5 млн. хървати. В историята на международните шампионати единствено два пъти във финала са играли тимове на страна с население по-малко от хърватското (4,2 млн). И в двата случая става въпрос за южноамериканската страна Уругвай, която през 1930 година е била населявана от по-малко от 2 млн. поданици, а след 20 години (1950) - повече от 2 млн. Населението на Хърватия е двойно повече и е второ в историята.
 

Държави като Холандия, Чехословакия, Унгария и Швеция са имали повече поданици по време на своите финали. Всички те, с изключение на Уругвай, са изгубили финалите, тъй че Хърватия има шанса през днешния ден да стори нещо в действителност велико.-->
 

Междувременно стана ясно, че играчите от тима на Франция на Мондиала в Москва ще бъдат признати в понеделник след обед - след финала в неделя против тима на Хърватия - в Елисейския замък от Еманюел Макрон, съобщи Агенция Франс Прес, базирайки се на информация от президентството.
 

Сините ще бъдат посрещнати от президента и от брачната половинка му Брижит. В Елисейския замък ще има банкет, в който ще вземат участие спортисти, някогашни международни първенци и носители на олимпийски медали и параолимпийци, както и близо хиляда младежи от клубовете, от които са излезли някои от играчите на настоящия тим на Франция.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР