1976 нарушения са констатирани по време на операцията за контрол

...
1976 нарушения са констатирани по време на операцията за контрол
Коментари Харесай

Катастрофите с тирове и автобуси нарастнаха двойно

1976 нарушавания са установени по време на интервенцията за надзор на товарния и автобусен трафик в страната по линия на ТИСПОЛ – Европейската мрежа на службите на Пътна полиция, заяви бтв.
Тя е извършена сред 14 и 20 май т.г. с присъединяване на Пътна, Икономическа и Криминална полиция и ДАИ. Проверени са общо 5311 товарни автомобила и 1679 рейса. При товарните коли са установени общо 1666 нарушавания, на 44-ма водачи е наложена възбрана да продължат пътуването си. При рейсовете нарушаванията са 310. Няма нито един случай на установена приложимост на опиати, а с алкохол има 7 случая.

В съпоставяне с последната такава акция от февруари броят на откритите нарушавания се покачва сензитивно. В началото на годината са установени единствено 834 нарушавания при товарните коли и 194 при рейсовете.

„ Най-многото нарушавания са свързани със скоростта. Специално при рейсовете случаите на нарушени скоростни режими са 426. В други 327 случая не е бил комплициран предпазен колан, това също е доста огромен проблем. В 180 случая има установена техническа неизправност”, уточни представителят на Главна дирекция „ Национална полиция” Станислав Савов.

По думите му при рейсовете има най-вече нарушавания по линия на непоставяне на колани (83). В някои случаи в нарушаване е бил лидерът, а в други – пасажерите. 43 случая на превишена скорост и 19 на техническа нередовност също са регистрирани по време на инспекциите. Име и заловен пийнал лидер. „ Като общоприет извод може да се каже, че се следи покачване на съвсем всички индикатори, което е мощно обезпокоително”, уточни Савов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР