1938 уведомления за отсъствия на депутати "по уважителни причини" от

...
1938 уведомления за отсъствия на депутати "по уважителни причини" от
Коментари Харесай

1938 извинителни бележки от депутатите за изминалата година


1938 уведомления за отсъствия на депутати "по уважителни аргументи " от пленарни съвещания са приели ръководителят на 44-ото Народно заседание Цвета Караянчева и нейният предходник Димитър Главчев за миналите година и един месец от началото на мандата. Това демонстрира информация от администрацията на Народното събрание, поискана от "Труд ".

Осъствията на депутатите са над 2000, тъй като доста от уведомленията се отнасят за две или повече съвещания. Съгласно правилника на Народното събрание "извинените " се заплащат, до момента в който за "неизвинени " се удържа цялата отплата. Няма данни каква част от отсъствията "по уважителни аргументи " са по болест, поради командировка или различен длъжностен ангажимент и каква са по някаква друга причина.

Уведомленията, които по устав би трябвало да се подават авансово, всеобщо се внасят в деня преди отсъствието. Има и голям брой документи, които са постъпили на същия ден, както и такива, които се отнасят за задна дата.

По-голямата част от отсъствията се падат на опозицията. С най-вече са от групата "БСП за България " – 593 уведомления. От Движение за права и свободи са дали 429 "извинителни бележки ", от "Воля " – 175.

Депутатите от ГЕРБ, на които се постанова да крепят кворума в пленарната зала, са уведомили за отсъствия 373 пъти, а от "Обединени патриоти " – 353 пъти.

Докато е била зам.-председател на Народното събрание, актуалният ръководител Цвета Караянчева е подала 12 уведомления, едно от които за две съвещания. Предшественикът й Димитър Главчев към този момент като редови народен представител си е разрешил единствено едно неявяване. Преди да стане зам.-председател на Народно събрание Емил Христов (ГЕРБ) се е извинил 7 пъти за 8 дни отсъствия. Началникът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов е подал 15 уведомления за 25 отсъствия.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която има най-вече "неизвинени " – 7, има и 7 "извинени ".

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ е внесъл 10 уведомления, две от които са за по 3 дни.

Шефът на "Воля " и зам.-преседател на Народно събрание Веселин Марешки има 50 отсъствия, което е близо половината съвещания.

Рекордьор от водачите е Волен Сидеров. Председателят на групата на "Обединени патриоти " е подал 49 уведомления за отсъствия от 76 съвещания.

Броят на отсъствията се равнява на това нито един народен представител да не се яви на работа в продължение на към месец. Тоест колкото още една лятна почивка.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР