19 закрити и 1 открит басейн в София са затворени

...
19 закрити и 1 открит басейн в София са затворени
Коментари Харесай

Преди летния сезон: РЗИ проверява водата в басейните

19 закрити и 1 открит басейн в София са затворени от РЗИ през миналата година и половина. Причината за това решение са превишените правила на дезинфектанти. За какво още наблюдават здравните инспектори? Готови ли са за летния сезон плевните басейни?

Д-р Христина Котларска-Гергова, шеф на дирекция " Обществено здраве " разяснява, че рискът е по-голям от използването на водата в басейните. Поради това тези индикатори, които потвърждават нейната сигурност, се наблюдават доста постоянно и прецизно - както от нас, по този начин и от притежателите на басейни. Причина за затваряне на басейни са най-често микробилогичните или химичните индикатори на водата. Те са краткотрайно затворени до отстраняването на тези нередности, доказване на чистотата на водата с съществени проби и едвам тогава се пускат в употреба още веднъж.

Румен Димитров, притежател на басейн разяснява от своя страна, че са към този момент задоволително подготвени да отворят порти на 1 юни. Подготвяме сезона от най-малко два месеца, защото след тежка зима има много вреди от ниските температури. Басейните се прозвъняват - цялата апаратура се ревизира. 10 дни е единствено пълненето. След това - пробите, които би трябвало да вземат от здравната ревизия, нареждане, обезпаразитяване на близките площи и отваряне на всички заведения, което е развой, който трае най-малко два месеца след зимата, сподели още Румен Димитров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР