19 седмици - толкова продължава средно обучението на един американски

...
19 седмици - толкова продължава средно обучението на един американски
Коментари Харесай

В САЩ полицай се става за 19 седмици

19 седмици - толкоз продължава приблизително образованието на един американски служител на реда. А да се научиш да стреляш е най-важният урок по време на полицейското образование. Върховен приоритет е точно сигурността на служителите на реда.

Но има съществени разлики, защото 18-те хиляди полицейски служби в страната работят значително самостоятелно. Така да вземем за пример в Калифорния бъдещите служители на реда прекарват в академията 32 седмици, до момента в който в Индиана може да бъдеш назначен и без каквото и да било образование, стига в течение на първата година да наваксаш съответните курсове. Вижте коментара на:

Най-важното

Още от първия ден на образованието акцентът е най-много върху приложението на огнестрелно оръжие . Именно сигурността на служителите на реда е висша цел на образованието - заради простата причина, че поради демократичните закони за владение на оръжие в множеството щати, служителите на реда постоянно би трябвало да са готови за обстановка, в която са изправени лице в лице с въоръжен човек. Затова на жителите се предлага даже и при най-обикновена пътна инспекция да са максимално сдържани и да не вършат внезапни придвижвания.

Освен това американските служители на реда имат доста повече свободи , в сравнение с немските да вземем за пример. Обездвижването на обвинен с колене на врата - причината за гибелта на Джордж Флойд, е неразрешено съвсем на всички места в Европа. И до момента в който в една Германия да вземем за пример служителите на реда употребяват огнестрелно оръжие единствено като последна мярка, в САЩ това е позволено постоянно, когато на полицейските служители им наподобява подходящо.

В това отношение служителите на реда разчитат на отбраната, която им обезпечава Върховният съд: те разполагат с така наречен „ дипломиран имунитет “ , който ги защищава от юридически последици, стига по време на работа да не са нарушили закони или конституционни права.

" Като в Латинска Америка "

Поради всичко това Пол Хиршфелд от университета в Ню Джърси съпоставя полицейската работа в Съединени американски щати по-скоро с тази в Латинска Америка, в сравнение с в Европа. Сред изброените от него паралели са огромното неравноправие в страната, относителната автономност на полицейските служби и радикализацията на полицейските чиновници.

Хиршфелд вижда и още един паралел - бойното снаряжение на служителите на реда, което през 2015 някогашният президент Барак Обама искаше да ограничи. През 2017 обаче неговият правоприемник Доналд Тръмп анулира този указ под натиска на полицейските синдикати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР