19` първи писа, че Херо си отива и САЩ са

...
19` първи писа, че Херо си отива и САЩ са
Коментари Харесай

Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за посланик на САЩ в България

19` първи писа, че Херо си отива и Съединени американски щати са недоволни от покровителстваното от нея държавно управление Петков-Василев, като към този момент е реалност номиниранетото на нов дипломат.

Американският президент Джо Байдън номинира КенетМъртън за дипломат в България, заяви Свободна Европа. Ако номинацията му бъде доказана от Сената, той ще размени на поста Херо Мустафа, която е в България от 2019 година

Кенет Мъртън е бил дипломат на Съединени американски щати в Хърватия и Хаити, а последната му задача е като шарже д`афер на американското посолство в Хаити. Бил е и стопански консултант в посолството на Съединени американски щати в Париж, се показва в биографичната му информация, оповестена от Белия дом.

Мъртън е бил и заместник-изпълнителен секретар в Държавния департамент на Съединени американски щати. Работил е и като основен заместник-помощник секретар в Бюрото за световно ръководство на гении към Държавния департамент, а преди този момент е бил заместник-помощник секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо.

Кенет Мъртън има бакалавърска степен от университета Маями в Оксфорд, Охайо, и магистърска степен от Американския университет във Вашингтон. Говори хаитянски креолски език, френски, немски и испански.

Носител е на няколко награди поради активността си в помощ на потърпевшите от земетресението в Хаити през 2010 г.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР