19 октомври се отбелязва като Ден на българския лекар от

...
19 октомври се отбелязва като Ден на българския лекар от
Коментари Харесай

На този ден празнуват българските лекари

19 октомври се отбелязва като Ден на българския доктор от 1996 година. Тогава БЛС избира за настойник на медиците свети Иван Рилски. Според преданието той е направил доста чудеса през живота си и след гибелта си: нахранил овчари, излекувал с молитвата си един подлудял, изцерявал от всякакви заболявания благочестиви люде, опазва манастира си посредством своята плодородна мощ. Именно за това и българските лекари са избрали светеца за собствен покровител. На този ден се връчва и оценката " Лекар на годината ". За първи път тази година съсловната организация ще чака номинации на лекари освен от районните лекарски колегии на БЛС, а и от лечебните заведения от цялата страна.

По мотив днешния празник доктор Георги Кръстев бе в храма " Св. Иван Рилски ". Там ортопедът от УМБАЛ " Каспела " провежда заупокойна молитва за мир на душите на всички умряли български лекари и друга работа за здраве и триумф в благородната активност на всички лекари в България и по света. " Защото имаме доста лекари, които работят в чужбина. Нека имат триумф, както и целият български народ ", съобщи за " Марица " секретарят на БЛС, който е трансформирал в обред визитата си в църквата всяка година на този ден.

В понеделник в ДКЦ-1 има общо заседание по тематиката за липса на достъп от коли на пациенти и личен състав. " Направиха заграждения, сложиха " Синя зона " и би трябвало да решим по какъв начин да се оправим с този проблем ", съобщи доктор Кръстев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР