19 нови потвърдени случая на болни от коронавирус има за

...
19 нови потвърдени случая на болни от коронавирус има за
Коментари Харесай

541 потвърдено болни от коронавирус, 73% от болните лекари са се заразили на работа

19 нови доказани случая на заболели от ковид има за последното денонощие. 6 от тях са признати в болница (210 общо са в лечебно заведение), а общо болните от COVID-19 са към този момент 541. Увеличението на болните на дневна база е 3,6%, а 30 души от болните са медицински личен състав, т.е. 5,5% от всички доказани случаи. 17 са лекари, 8 са медицински сестри, а 22-ма са инфектирани по време на работа , изясни на постоянния брифинг генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски.
Има още един умрял мъж – от Пещера, с съпътстващи болести, с което умрелите са 21. Той дълго време се е лекувал.
Направени са над 15 800 теста, препотвърдените бройки не са повече от 100 , сподели още Мутафчийски. Намираме се в златната среда в международен мащаб по размер на тестването, увери генералът. Той даде за образец Латвия и Словения като тестване – по 8000 до 9000 изследвани на 1 милион души. Очакваме 70 000 теста, настрана от 600 000 PCR теста, които чакаме от Европейски Съюз. Имаме 11 400 теста в ресурс във ВМА, добави Мутафчийски. Предстои да се направи информация за обстановката с тестванията в страната като цяло.
Предстои среща на щаба с премиера Бойко Борисов – за докладване на обстановката, след нея ще е ясно дали няма да има нови ограничения.
На въпрос какво ще се случи след изключителното състояние, откакто надали коронавирусът ще изчезне изцяло,. " Такива отговори няма на никое място по света ", добави генералът. Попитан дали се чака втора вълна, началникът на щаба разяснява, че по света става въпрос за една вълна, само че в Азия има признаци на втора вълна и обстановка " се следи изкъсо ".
Още: " Оптимистични вести от Италия за ковид, само че като цяло по света ситуацията е тежко "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР