19 май в параклиса Сейнт Джордж в Уиндзорския замък –

...
19 май в параклиса Сейнт Джордж в Уиндзорския замък –
Коментари Харесай

Ед Шийрън и банани, или какво е известно за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл

19 май в параклиса " Сейнт Джордж " в Уиндзорския палат – това са датата и мястото на сватбата на принц Хари и Меган Маркъл. Но към светското събитие има още доста незнайни и любопитни елементи. Сп. Brides обобщава какво знае публиката за кралското тържество до момента.

Предложението и пръстенът

Било е направено по време на уютна фамилна вечер в Нотингам котидж - къщурка с две спални на територията на двореца Кенсингтън. Двамата ще живеят там след сватбата. За да направи пръстена на Маркъл, Хари е употребявал елмаз от Ботсвана от обичаната на принцовете Африка и два по-малки камъка от сбирката на принцеса Даяна.

Мястото

Параклисът " Сейнт Джордж " е приютявал и други празненства – сватбата на принц Чарлс и херцогиня Камила през 2005 година, както и кръщенето на Хари през 1984 година За разлика от Уестминстърското абатство, където Кейт Мидълтън и принц Уилям се ожениха пред над 1000 посетители, " Сейнт Джордж " побира " единствено " 800 души.

Датата

На 19 май има и други значими събития - финалът за Английската купа по футбол и Националният ден на червенокосите. Макар по традиция сватбите на кралското семейство да са през седмицата, Хари и Меган са избрали събота, с цел да дадат на хората по-добра опция да наблюдават тържествата.

Официалната гала ще бъде осъществена в 12:00 ч. локално време от архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби, а църковната работа ще се води от старшия духовник на параклиса Дейвид Конър.

Фотогалерия: Къде ще се оженят Меган Маркъл и принц Хари >

След това младоженците ще създадат обиколка с карета по улиците и ще се запътят към два приема – един в залата " Сейнт Джордж " в замъка и различен, частен, на който хазаин ще бъде принц Чарлс.

Булката

Маркъл ще направи нещо, което друга кралска младоженка до момента не е правила – ще изнесе тирада, в която да изкаже любовта си към Хари и да благодари на кралицата и на хората, които са ги подкрепяли във връзката им. За това оповестява в. " Таймс ". Още не е известно дали Меган ще съблюдава традицията и татко ѝ – 73-годишният Томас Маркъл, ще я заведе до олтара. Има клюки, че тя може да повери тази роля на майка си – Дория Рагланд.

Тортата

Типично за кралските торти е да бъдат плодови, само че за пръв път в нея ще са включени банани – обичаните плодове на принц Хари, написа в. " Телеграф ", базирайки се на собствен източник. Това може би е мигане и към първите месеци на връзката им, когато Маркъл показа в " Инстаграм " фотография на два " прегърнати " банана с нарисувани личица и ръчички.

Музиката

Рижавият чаровник Ед Шийрън е бил поканен да свири, настояват източници на Entertainment Tonight – добър избор, в случай, че баладите му са измежду най-предпочитаните песни за първи танц в последните години. През декември музикантът шеговито отговори на репортерски въпрос, че с наслада би поел уговорката, в случай че е свободен.



Сам Смит призна пред в. " Сън ", че да свири на кралската женитба ще е сбъдната фантазия. Според медията има и клюки, че " Спайс гърлс " биха се събрали поради събитието. На сватбата на Уилям и Кейт през 2011 година пя поп-певицата Ели Гулдинг.

Роклята

Израелската дизайнерка Инбал Дрор е получила поръчка да направи схема за тоалет, сподели представител на лейбъла пред сп. " Пийпъл " през декември. Но от този момент насам няма вести и нито един различен дизайнер не е признал дали договаря с кралското семейство.

 Рокля от последната сбирка на Инбал Дрор.
© Associated Press

Рокля от последната сбирка на Инбал Дрор.

Кралският биограф Омид Скоуби удостовери пред телевизия Ей Би Ес, че Маркъл е била на първата си проба на 19 януари, само че към момента преглежда разнообразни рокли. По думите му актрисата е изразила предпочитание да носи нещо " просто, класическо и доста елегантно " и близката ѝ другарка – стилистката Джесика Мълроуни ѝ оказва помощ с избора.

Кой ще е поканен (и кой не e)

Поканите още не са изпратени – Хари е непосредствен другар със семейство Барак и Мишел Обама, само че външното министерство го е посъветвало да не кани задгранични водачи. Което евентуално значи, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп също няма да участва.

Другата женитба

Принцеса Южени – осма в реда за заместничество на трона и първа братовчедка на Уилям и Хари – се сгоди за дългогодишния си другар Джак Бруксбанк. Но въпреки двойката да е възнамерявала да се ожени през септември, те евентуално ще би трябвало да отсрочат церемонията за октомври, с цел да се съобразят с пътуванията на Меган и принца, твърди източник на " Дейли мейл ". Южени е по-малката щерка на принц Андрю, херцога на Йорк и Сара, херцогиня на орк. Самият Андрю е третото дете на кралица Елизабет и принц Филип – Чарлс е първородният наследник, принцеса Ан е второто дете, а принц Едуард е последното.

Ще стане ли Меган принцеса

Когато Катрин Мидълтън и принц Уилям подписаха брак през 2011 година, тя стана Нейно кралско височество, принцеса Уилям Уелски. Вероятно Меган ще стане Нейно кралско височество, принцеса Хари Уелски. Причината: във вените и на двете не тече кралска кръв.Въпросът по какъв начин да се назовават страничните членове на кралското семейство се взема решение с херцогските трофеи – първите братовчеди на кралицата са надлежно херцози на Глостър и Кент, а когато чичо ѝ абдикира, с цел да се ожени за разведена американка през 1936 година, той стана херцог на Уиндзор, напомня Би Би Си. Такива трофеи постоянно се дават при подписване на брак, с цел да обезпечат и позицията на новото попълнение в фамилията, като в това време резервират названието " принцеса " единствено за децата с кралска кръв.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР