19 лица са задържани по време на провеждащата се днес

...
19 лица са задържани по време на провеждащата се днес
Коментари Харесай

От прокуратурата с горещи подробности за циганката в червено и бандата ѝ

19 лица са арестувани по време на провеждащата се през днешния ден профилирана полицейска интервенция против битовата престъпност, обхващаща територията на Община – Бургас.

От тях шестима са с неприключени досъдебни производства, оповестиха на умишлен брифинг Административния началник на Окръжна прокуратура – Бургас – господин Георги Чинев, Административния началник на Районна прокуратура – Бургас – господин Иван Кирков и Зам. шефа на ОДМВР – Бургас – комисар Емил Павлов.

Прокурор Чинев заяви, че днешната акция не е изолирана, а е част от систематичен метод на прокуратурата и полицията във връзка с ефикасното противопоставяне на битовата престъпност.

Действията на арестуваните лица са свързани най-вече с обири и взломяване на домове, като в хода на профилираната интервенция са открити и конфискувани голям брой движими движимости, чийто генезис е в развой на изясняване. Според комисар Емил Павлов трима от арестуваните за задържани за владеене на опиати.

По думите му редом с интервенцията по битовата престъпност е извършена инспекция и за съблюдаване условията на Закона за придвижване по пътищата – единствено за два часа са тествани над 100 автомобила и близо 150 лица.

Установени са двама неправоспособни водачи, един лидер, шофиращ след приложимост на алкохол и един след приложимост на опиати. Отнети са четири свидетелства за правоуправление.

Според прокурор Иван Кирков арестите са осъществени на база лист, координиран с ОДМВР – Бургас за лица с две и повече производства. Той уточни, че през днешния ден в съда са импортирани претенции за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража” по отношение на двама обвинени. „ Ще бъдем безкомпромисни, с цел да ограничим битовата престъпност”, заключи прокурор Кирков.

По време на интервенцията е арестуван и мъж, в дома на който е открита мобилна нарколаборатория за произвеждане на синтетични наркотични субстанции. Иззети са уреди, материали и прекурсори за произвеждане на метамфетамин.

Към момента полицейските дейности под директното управление и наблюдаване на Окръжна и Районна прокуратура – Бургас не престават, като броя арестуваните може да нарасне. Прокурор Чинев акцентира на обстоятелството, че резултатите, реализирани по време на акцията през днешния ден, се дължат на отличната съгласуваност сред прокуратурата и ОДМВР – Бургас.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР