19-кратният шампион в турнирите от Големия шлем Рафаел Надал заяви,

...
19-кратният шампион в турнирите от Големия шлем Рафаел Надал заяви,
Коментари Харесай

Рафа Надал: При настоящите условия не бих искал да участвам на US Open

19-кратният първенец в шампионатите от " Големия шлем " Рафаел Надал съобщи, че при актуалните условия не би пътувал за Ню Йорк за присъединяване в Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис. Надал, който през вчерашния ден навърши 34 години, победи четири пъти на " Флашинг Медоус ", като през септември би трябвало да пази купата си от предишния сезон.

" Ако през днешния ден ме попитате дали желая да пътувам за Ню Йорк, с цел да играя в шампионат по тенис, ще ви отговоря: " Не, няма ". След два месеца, не знам. Надявам се - да ", разяснява вторият в международната класация Надал.

Тенис сезонът беше пресечен през март поради пандемията от ковид, а шампионати няма да се играят най-малко до края на юли.

" Вероятно ще би трябвало да изчакаме, до момента в който не получим повече информация за развиването на вируса и каква ще бъде обстановката. Все отново Ню Йорк е едно от местата, които бяха ударени най-сериозно от COVID-19 ", сподели Надал.

Испанецът призна, че не му харесва концепцията за осъществяване на мачове без аудитория. " Честно казано, ненавиждам тази концепция. Но в случай че това е единственият метод, за какво не? Това е позицията ми. Не разбирам тениса без силата на почитателите, без пристрастеността, която цялостните трибуни носят ", съобщи той. " Липсва ми да играя да шампионатите, които обичам. В същото време не мисля доста за това. Първо би трябвало да възстановим естествения си живот, да си върнем свободата да пътуваме и да вършим това, което желаеме. След това идва и организацията в професионален проект ", добави испанецът.

Надал счита, че тенисът ще срещне съществени провокации при рестарта на мачовете, най-много поради огромния брой жертви на пандемията.

" Не можем да се завърнем на корта преди обстановката да бъде изцяло безвредна и играчите от всички точки на света да могат да пътуват безпроблемно и без риск за здравето си, с цел да играят. От моя позиция, в случай че имаме гаранция за ваксина до декември, бих споделил, че не би имало смисъл да започваме да играем преди този момент, не мисля, че си коства риска.

Но въпреки това, в случай че ни кажат, че ще трябват две години за такава ваксина, мисля, че би трябвало да се откри метод да се върнем към някаква нормалност, тъй като светът и спортът не могат да спрат за толкоз дълго време ", счита Надал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР