19-кратният шампион на Англия Ливърпул надделя трудно гостуващия на "Анфийлд"

...
19-кратният шампион на Англия Ливърпул надделя трудно гостуващия на "Анфийлд"
Коментари Харесай

Салах отново бе героят за Ливърпул при завръщането на Джерард на Анфийлд

19-кратният първенец на Англия Ливърпул надви мъчно гостуващия на "Анфийлд " отбор на Астън Вила с минималното в дуел от 16-ия кръг в британската Висша лига. Единственото попадение осъществя вездесъщия Мохамед Салах , който бе прецизен от дузпа в 67-ата минута.

Steven Gerrard has returned to Anfield. ❤️
— GOAL (@goal)

Срещата стартира с нормалния напън на "червените ", които подисаха дузпа в осмата минута, когато Садио Мане направи двойно с Мохамед Салах и влезе отляво в наказателвото поле и падна в него след прикосновение с Мати Кеш, само че съдията даде знак играта да продължи.

В 11-ата минута удар на Трент Александър-Арнолд от границата на пеналтерията беше блокиран в корнер.

Три минути по-късно Вила получи добър късмет да заплаши вратата на домакините от рисков свободен удар, отляво на наказателното поле. Дъглас Луис реши да стреля непосредствено, само че опитът му беше разочароващ.

В 16-ата минута Ливърпул имаше нова опция да поведе, откакто Александър-Арнолд центрира отдясно в наказателното поле, а на далечната греда Андрю Робъртсън засече с глава, топката рикошира в Кеш, след което Емилиано Мартинес избави и улови.

Три минути по-късно Алекс Окслейд-Чембърлейн стреля рисково от отдалеченост, само че топката прелетя над напречната греза.

Домакините продължаваха да пресират и в 25-ата минута Робъртсън центрира в наказателното поле, където Жоел Матип игра с глава, само че още веднъж Мартинс се намеси.

Минута по-късно Робъртсън падна в наказателното поле след конфликт с Мармалос Накамба, само че още веднъж не последва сигнал на съдията.

След тъкмо половин час игра бирмингамци получиха непредвиден късмет. След изритана дълга топка в половината на Ливърпул от страна на Тайърън Мингс, Ашли Йънг се втурна отляво към наказателното поле, Алисон реши да излица, само че се подхлъзна. Бившият състезател на Манчестър Юнайтед трансферира бразилеца и опита да откри собствен съотборник, само че бе блокиран от Матип.

Ливърпул получи нов късмет да поведе в 44-ата минута, когато Фабиньо изведе Мохамед Сахал отдясно в наказателното поле. Египтянинът добре смени посаката и залъга Мингс, след което стреля в близкия ъгъл, само че Мартинес отрази.

Goalless at the break.
— Liverpool FC (@LFC)
Втората част стартира още веднъж с напън на домакините, които се настаниха трайно в половината на Вила. Удар на Садио Мане беше блокиран, а Салах пък стреля неопределено.

В 53-ата минута единствено положителната интервенция на вратаря Мартинес избави неговия отбор от това да изостане в резултата. Робъртсън центрира от корнер в наказателното поле, където Върджил ван Дайк се извиси и стреля мощно с глава, само че аржентиският вратар направи отлично избавяне и мазета над гредата.

Пет минути по-късно Юрген Клоп пусна в игра Диого Жота на мястото на Алекс Окслейд-Чембърлейн.

След тъкмо час игра Салах стреля тъкмо пред границата на наказателното поле и завъртя добре топката, която обаче мина над напречната греда.

В 64-ата минута „ алените “ получиха дузпа. Правещият превъзходен мач досега капитан на гостите Тайрън Мингс събори Салах в наказателното поле, който пробиваше отдясно, и основният арбитър уточни бялата точка. Три минути по-късно египтянинът стреля точно в долния ляв ъгъл на Мартинес, който усети ъгъла, само че не можа да избави – 1:0. Това бе 21-ви гол за Салах от началото на сезона.

След попадението обаче "виланите " потеглиха по-смело в предни позиции и насочиха няколко рискови центрирания, само че отбраната на домакините се оправи.

В 82-ата минута Ливърпул можеше да реши всичко, откакто проведоха скоростна контраофанзива, при която Мане изведе Салах отдясно в наказателното поле. Египтяннът обаче не съумя да откри нито Мане, нито Диого Жота, откакто не сполучи с паса.

В третата минута на добавеното време Фабиньо пусна пас за Салах в половината на Вила, нападателят напредна на скорост и комбинира с Жота отляво в наказателното поле, който опита да откри далечния ъгъл, само че стреля около вратата.

LIVE |

1:0 Мохамед Салах (дузпа) 67'

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР