19 животни са умъртвени при 15 нападения на мечки през

...
19 животни са умъртвени при 15 нападения на мечки през
Коментари Харесай

19 животни са умъртвени при 15 нападения на мечки за месец в Смолянско

19 животни са умъртвени при 15 набези на мечки през август в Смолянско, съобщават от Регионалната ревизия по околната среда и водите. В мечите лапи са попаднали най-вече овце, кози и говеда, както и пчелни кошери.

Осем от вредите са регистрирани в региона на Държавно горско стопанство - Славейно, в землищата на селата Дебеляново, Гълъбово, Сливка и Глогино, Община Баните и околност „ Хайдушки поляни “, землище на село Кутела, Община Смолян. 

Най-голямата от тях е от 29 август, когато при инспекцията е открито, че 13 от общо 43 пчелни кошера, собственост на гражданин на село Гълъбово са изцяло унищожени. За останалите 30 броя кошери са били взети превантивни ограничения, като същите са били оградени с електрическа ограда.

Освен в община Баните, през месеца са регистрирани вреди в землищата на селата Белица, община Лъки,  Буйново, общ. Борино, Триград, община Девин, село Дишлийци, Община Мадан и село Полковник Серафимово, Община Смолян.

При всички огледи е установено, че вредите са нанесени от кафява мечка. Изготвени са оферти за обезщетение на притежателите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР