19-ият военномедицински екип се завърна от 4-месечна мисия в Мали

...
19-ият военномедицински екип се завърна от 4-месечна мисия в Мали
Коментари Харесай

Екип на ВМА се завърна след успешна мисия в Мали

19-ият военномедицински екип се завърна от 4-месечна задача в Мали с отлична оценка за представянето си, оповестиха от пресцентъра на ВМА.


Ротацията идва седмица, откакто техни сътрудници отпътуваха, с цел да подсигурят Мисията на EС за образование на силите за сигурност на Мали. Задачата им е да се грижат за здравето на персоналния състав на щаба на интервенцията, основан в столицата Бамако.
" Радвам се, че се завърнахте живи и здрави. Благодаря Ви за сполучливата задача ", обърна се към екипа началникът на ВМА бригаден военачалник професор доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, като акцентира, че още преди месец са получили хвалба от Командването на задачата.
Българските лекари под пагон вземат участие в разнообразни филантропични и мироопазващи задачи зад граница повече от век, като постоянно са получавали отлична оценка за представянето си.

Освен в горещите точки на света, нашите военни лекари са в непрекъсната подготвеност да оказват помощ на популацията и в спокойно време – при естествени бедствия, индустриални повреди, терористични актове и други.
  Български лекари ще лекуват личния състав на задачата на Европейски Съюз в Мали Български лекари ще лекуват личния състав на задачата на Европейски Съюз в Мали
Нов екип от четирима български военни медици отпътува за Мали за присъединяване в задачата на Европейски Съюз, оповестиха от Военно-медицинска академия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР