19-годишното момче, което почина от коронавирус във Велико Търново, се

...
19-годишното момче, което почина от коронавирус във Велико Търново, се
Коментари Харесай

Дори кръвна плазма не спасила починалия от К-19 абитуриент, шефът на болницата потресен!

 19-годишното момче, което умря от ковид във Велико Търново, се е заразило най-вероятно в дискотека. През лятото зрелостникът от Строителния колеж се отдавал на обичаното си занимание - музиката и водел празненства в едно от нощните заведения в града. Младежът бил признат да следва във Висшия институт за архитектура и строителство. Балът му за довеждане докрай на междинното обучение бил в края на юни, а първите признаци на ковид са се появили към 7 юли.

Лекарите са приложили даже лечението с кръвна плазма, с цел да спасят младия пациент, само че организмът му не издържал. На въпрос къде се е заразило момчето - измежду приятелите на бала, в дискотека или другаде, доктор Стефан Филев, шеф на регионалната болница “Д-р Стефан Черкезов " във Вeлико Търново, разяснява прочувствено:

“Младежът си отиде, това е голяма покруса - значимо ли е къде се е заразил?! При нас го докараха в тежко положение, положихме всички старания, с цел да го спасим. Дайте концепция - по какъв начин да убедя младежите, че спазването на отдалеченост, ограничението на контактите, носенето на маски не са ограничаване на свободата, а избавление от вируса?! "  

Според близки на умрялото момче кметът на Велико Търново Даниел Панов е положил също големи старания, търсейки съвещания от медици в София, които от първия ден на болестта са на първа линия и наблюдават развиването на заболяването и терапиите, от които тя се въздейства. Абитуриентът от строителния колеж не е чествал бала със съучениците си от Американския лицей " Аркус “ във Велико Търново, където се заразиха с COVID-19, по данни на Регионалната здравна ревизия в града, 60 % от присъствалите девойки, момчета и техните учители.

Тържеството на учебното заведение се организира на 27 юни, а общо 42-а души са участвали – 23 бяха са инфектирани. Родители и зрелостници позволяват, че всеобщото заразяване е станало в дискотека, където те са пушили наргилета, при което не са били спазени изискванията за хигиена. 

Преди месец кметът на Велико Търново Даниел Панов, който е и ръководител на сдружението на общините, е предложил упорито пред министъра на опазването на здравето в изключителните ограничения за ограничаваме на ковид да се включи и възбрана на потреблението на наргилета в затворени пространства на нощни заведения и заведения за хранене, написа " 24 часа ". Още през март общинският съвет в Благоевград публично настоя пред Министерство на здравеопазването да се забранят наргилетата, което до този миг не е станало публично.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР