19-годишният Пьотр Нестеров стана петият българин с победа на турнира

...
19-годишният Пьотр Нестеров стана петият българин с победа на турнира
Коментари Харесай

Пьотр Нестеров срази Карузо и постигна първата си победа на ниво ATP

19-годишният Пьотр Нестеров стана петият българин с победа на шампионата по тенис от сериите АТП 250 Sofia Open в зала „ Арена Армеец “, който се организира в българската столица.

Нестеров надигра в първия кръг на квалификациите 270-ия в международната класация италианеца Салваторе Карузо със 7:6(4), 6:4 за два часа и 16 минути игра.

Съперник на 884-ия в света българин в спор за място в главната скица на шампионата ще бъде представителят на Швеция Драгош Николае Мадараш.

Пьотр Нестеров изостана с 1:3 гейма при започване на първия сет, само че навакса до 4:4. Последва замяна на пробиви, българинът поведе с 6:5, а в последвалия тайбрек бе по-стабилен и завоюва със 7:4.

Във втория сет Нестеров стартира с пробив и задатък поредно от 2:0 и 3:1 против някогашния номер 76 в ранглистата при мъжете Карузо. До края на мача българският тенисист удържа преднината си от два гейма и не позволи пробив, с което победи против седмия в предварителната скица на пресявките Савлаторе Карузо.

„ Чувството е неописуемо. Бих желал да благодаря на всички хора, които ме подкрепяха през днешния ден. Посвещавам тази победа на Александър Лазаров, който доста ме поддържа и ми дава потребни препоръки по какъв начин да се оправя “, разяснява Пьотр Нестеров след триумфа си „ Арена Армеец “.

„ Разбира се, напрежението го имаше, само че просто се пробвах да играя за всяка точка, без да мисля за резултата. Няма да неистина, най-после бях много изтощен “, добави още младежът.

Нестеров ще взе участие и в конкуренцията на двойки на Sofia Open.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР