19-годишният пловдивски боксов талант Пенчо Цветков, считан от специалистите за

...
19-годишният пловдивски боксов талант Пенчо Цветков, считан от специалистите за
Коментари Харесай

Наследник на Кобрата с блестящ старт на профи ринга

19-годишният пловдивски боксов гений Пенчо Цветков, считан от експертите за правоприемник на Кубрат Пулев, записа ослепителен дебют на професионалния кръг.

Той победи изрично доста по-опитния германеца Самуел Заде на церемония вечерта в немския Велберт. Успехът на Пенчо е впечатляващ, като се има поради, че той е нееднократен първенец на България при подрастващите, само че нямаше даже един мач при мъжете като дилетант. Противникът му пък към този момент имаше 12 срещи на професионалния кръг. Пенчо взе самодейността още от началото и засипа противника си с мощни удари. Три пъти го смъкна на земята, след което реферът се видя заставен да приключи дуела в интерес на нашия боксьор.

Като за първи мач няма по какъв начин да не бъда удовлетворен, имайки поради надалеч по-големия опит на германеца. Давам на Пенчо оценка 9 по десетобалната система. Аз обаче съм много сериозен по принцип, тъй че има още много върху какво да работим, съобщи особено за TrafficNews.bg треньорът на Пенчо в пловдивския клуб Юнайтед спорт Димитър Добрев - Мутата. Преди мача младият гений изкара дълъг предварителен лагер в Дюселдорф дружно с различен наш професионален боксьор - Спас Генов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР